Αρχική Videos Τζόκοβιτς: “Ίσως είμαι αγκάθι για κάποια ελίτ”

Τζόκοβιτς: “Ίσως είμαι αγκάθι για κάποια ελίτ”

0

«Πιστεύω στον Θεό όλη μου τη ζωή. Πιστεύω στην ενέργεια του Θεού, στους φύλακες αγγέλους. Η παρουσία τους σε αυτό το τουρνουά ήταν όπως ποτέ άλλοτε», είπε μεταξύ άλλων ο Νόβακ Τζόκοβιτς με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του στο Australian Open το οποίο και κατέκτησε. Σε μια κατάθεση ψυχής ο ίδιος επεσήμανε και τα εξής:

«Κουβαλάω τον σταυρό μου μαζί μου… Κανείς δεν μιλάει για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, πόσοι άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα λόγω του πολέμου. Κανείς δεν μιλάει για την πραγματικότητα, ίσως κάτι δεν πάει καλά με κάποια ελίτ. Ίσως είμαι αγκάθι για αυτή την ελίτ γιατί μίλησα πριν», κατέληξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Το να έρθω στην Αυστραλία είναι κάτι που ήθελα, νιώθω υπέροχα εδώ και τα αποτελέσματα το δείχνουν». Ήθελα να είμαι εδώ και να παίξω, να κερδίσω. Λόγω της περσινής χρονιάς, ήμουν πολύ πιο νευρικός, δεν ήξερα πώς θα ήταν η υποδοχή του κοινού. Κατέληξε να είναι μια εξαιρετική εμπειρία, τόσο στην Αδελαΐδα όσο και στη Μελβούρνη. Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, σχετικά με τον πατέρα μου, δεν μου ήταν εύκολα. Έπρεπε να κρατήσω όλα αυτά τα πράγματα κοντά, στο επίκεντρο. Οι άνθρωποι γύρω μου έκαναν εξαιρετική δουλειά. Όσο για τον πατέρα μου, αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερο να μην ήταν εκεί. Τον πλήγωσε, με πλήγωσε. είδαμε ο ένας τον άλλον μετά τα ματς, αγκαλιαστήκαμε. Ήταν πολύ λυπηρό και δύσκολο και για τους δυο μας. Είναι σημαντικό να νιώθω καλά στο γήπεδο και να κερδίζω αγώνες. Αν κάτι είναι καλύτερο για αυτόν ή για μένα, θα το κάνουμε. Στο τέλος, είχαμε ένα καλό τελείωμα στο τουρνουά», είπε ο νικητής του Australian Open.

Σε ερώτηση για το πόσα grand slam μπορεί να κερδίσει ακόμα, είπε:
«Θέλω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα Grand Slam, τρόπαια σαν αυτό είναι κίνητρο για την καριέρα μου. Θα δούμε πού θα με βγάλει, δεν έχω σκοπό να σταματήσω τώρα. Νιώθω καλά, έχω μια καλή αίσθηση για το τένις που παίζω. Νομίζω ότι μπορώ να κερδίσω κάθε Grand Slam, κόντρα σε οποιονδήποτε. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο, πολλοί τενίστες θέλουν τρόπαια και πρώτη θέση στη λίστα. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα παίξω και σε ποια Grand Slam, εξαρτάται και από την κατάστασή μου. Είναι καλό να έχω τη στήριξη αγαπημένων προσώπων, να έχω ισορροπία με την ιδιωτική μου ζωή, να είμαι ψυχικά δυνατός, να μπορώ να παλεύω για τρόπαια. Νιώθω ακόμα ότι υπάρχει χρόνος μπροστά μου», τόνισε.

Μιλώντας περισσότερο για την Αυστραλία, είπε τα εξής:
«Ήρθα σε αυτή τη χώρα όταν μου άνοιξαν την πόρτα με θετική ενέργεια, δεν ήθελα σύγκρουση. Μπορεί να είχα λόγους να ενεργήσω διαφορετικά, αλλά αυτό δεν θα με έβγαζε πουθενά. Είναι χριστιανικό να συγχωρείς, και τόσα λίγα συγχωρούνται σήμερα. Θέλω πάντα να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι οι άνθρωποι πρέπει να δείχνουν περισσότερη συμπόνια και υπομονή. Σήμερα, τα ΜΜΕ δεν είναι πάντα υπέρ της ερευνητικής δημοσιογραφίας, πολλές φορές γράφεται κάτι χωρίς να καταλαβαίνει πόση ζημιά γίνεται. αυτό συνέβη και στον πατέρα μου και σε εμένα πέρυσι. Τόσα ψέματα, λάθος πληροφορίες… Δημιουργείται μια χιονοστιβάδα που δεν μπορείς να αντιδράσεις, σε καταπίνει. Το πιο σοφό είναι να περιμένετε, να εστιάσετε την προσοχή σας και να κάνετε ό,τι είναι πιο σημαντικό. Ελπίζω ότι γι’ αυτό θα λειτουργήσω ως έμπνευση για τους νέους».

«Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν και με ακολουθούν εδώ και καιρό ξέρουν ότι δεν έχω τρίχες στη γλώσσα μου. Είμαι πολύ δίκαιος άνθρωπος και όταν κάτι δεν πάει καλά, και πολλά πράγματα δεν είναι σωστά στον σημερινό κόσμο, το λέω. Κάποιοι θα με καταδικάσουν, ειδικά επειδή είμαι από τη Σερβία. Τότε η σημασία είναι διαφορετική. Μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου, ο πρωταθλητής είναι κάτι σχετικό. Για κάποιον, το νόημα είναι διαφορετικό από αυτό που είναι για μένα. Εξαρτάται από το ποιος εκτιμά τι και με ποιον τρόπο, ποιες ιδιότητες και αρετές εκτιμώνται. Κουβαλάω τον σταυρό μου μαζί μου… Κανείς δεν μιλάει για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, πόσοι άνθρωποι φεύγουν από τη χώρα λόγω του πολέμου. Κανείς δεν μιλάει για την πραγματικότητα, ίσως δεν πάει καλά με κάποια ελίτ. Ίσως είμαι αγκάθι γι’ αυτή την ελίτ γιατί μίλησα πριν», κατέληξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ανατροπή ενόψει US OPEN;

Στο μεταξύ, ανατροπή απ’ ότι φαίνεται σημειώνεται όσον αφορά τη συμμετοχή του στο US OPEN. Και αυτό διότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ  ανακοίνωσε ότι στις 11 Μαΐου θα άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε λόγω της επιδημίας Covid-19. Όλοι πιστεύουν ότι η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα τερματίσει επίσης την απαίτηση εμβολιασμού για όποιον θέλει να εισέλθει στα σύνορα των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα, όπως ο Τζόκοβιτς, θα μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ χωρίς κανέναν περιορισμό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments