Αρχική Επικαιρότητα Τζανακόπουλος: Τιμωρητικός και όχι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Τζανακόπουλος: Τιμωρητικός και όχι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

0
Dodekanisos

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζει τιμωρητικό το μέτρο της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά με τιμωρητικό εμβολιασμό», δηλώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών και την ποινή προστίμου των 100 ευρώ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει: «Συμπολίτες μας που έχουν την οικονομική δυνατότητα να δίνουν τα 100 ευρώ τον μήνα δεν πρόκειται να εμβολιαστούν». «Επομένως, εάν συζητούσαμε με όρους καθολικότητας του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό θα έπρεπε αφενός να δώσουμε συγκεκριμένα κίνητρα και αφετέρου να συζητήσουμε άλλα μέτρα περιορισμών και όχι αυτό το απαράδεκτο, πινοσετικής έμπνευσης μέτρο του κ. Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση, τιμωρεί αυτούς τους πολίτες και τους καταδικάζει σε οικονομική εξόντωση. Πρόκειται για την κλασική, αυταρχική δεξιά αντίληψη».

Αναφερθείς στην αποστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή ότι «ο ίδιος δεν έχει στοιχεία πως οι άνθρωποι που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν σε σχέση με όσους διασωληνώνονται μέσα σε ΜΕΘ», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εγκληματική δήλωση». «Αν ισχύει αυτό, τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν ΜΕΘ», τονίζε και προσθέτει: «Σύσσωμη η ιατρική κοινότητα της χώρας καταδικάζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως επικίνδυνες, αν όχι εγκληματικές». «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται απολύτως ανεύθυνος και ανίκανος να διαχειριστεί αυτήν την τεράστια πανδημική κρίση», επεσήμανε.

«Η κυβέρνηση, εδώ και ενάμισι χρόνο, μας λέει ότι έχει κινητοποιήσει συνολικά περίπου 1.200 κλίνες ΜΕΘ. Αυτήν τη στιγμή έχουμε πάνω από 700 διασωληνωμένους, εκ των οποίων οι 150 -βαρέως νοσούντες- νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ», εξήγησε. «Το γεγονός αυτό και μόνο δείχνει, με απλά μαθηματικά, ότι έχει καταρρεύσει η κυβερνητική προπαγάνδα για τις 1.200 ΜΕΘ που δήθεν έχουν δημιουργήσει», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Αυτήν τη στιγμή ακυρώνεται το 80% των τακτικών χειρουργείων, ενώ σε αρκετά νοσοκομεία -με τελευταίο παράδειγμα το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης- ακυρώνονται και τα έκτακτα», ανέφερε. «Γενικά, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα της μίας νόσου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ροές ασθενών προς τις ιδιωτικές κλινικές», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, να μην τις εντάσσει στη μάχη ενάντια στον Covid-19, με αποτέλεσμα κάποιοι κλινικάρχες και funds που διαχειρίζονται τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας να θησαυρίζουν από τον ανθρώπινο πόνο».

«Σήμερα, 4.800 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κανονικές κλίνες χωρίς να λαμβάνουν την πρέπουσα φροντίδα, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία. Την κατάσταση αυτή καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί καθημερινά», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και κατέληξε: «Η χώρα, τον τελευταίο μήνα, έχει καταγράψει τις περισσότερες απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτή η κατάσταση έχει υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση της ΝΔ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments