Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τζανάκης: Προπύργια του αντιεμβολιαστικού κινήματος τα μοναστήρια

Τζανάκης: Προπύργια του αντιεμβολιαστικού κινήματος τα μοναστήρια

0
Dodekanisos

Ο Νίκος Τζανάκης, άφησε αιχμές στην Εκκλησία και του ανεμβολίαστους ιερείς. Ο καθηγητής πνευμονολογίας εξήγησε ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά στην αύξηση των εμβολιασμών. Καθώς το 11% των ανεμβολίαστων συνδέει την απόφασή του με θρησκευτικούς λόγους.

Ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «απόλυτο παράδειγμα» το βίντεο με τον εμβολιασμό τρίτης δόσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη κατά της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι μεγάλο πρόβλημα, εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας. Τα οποία αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού. Ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Όπως για παράδειγμα οι εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Αλλά και εκείνες της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες, καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Ο κ. Τζανάκης αναφερόμενος σε μία πρόσφατη μελέτη εξήγησε πως ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων, προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του.

«Αν βάλουμε τέσσερα εκατομμύρια ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους», είπε. 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments