Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Τσούφιος σε ρόλο “φύλακα άγγελου” & εκτελεστή

Τσούφιος σε ρόλο “φύλακα άγγελου” & εκτελεστή

0
DSCN2042
Dodekanisos
Αγκαλιά με τους τρεις βαθμούς επέστρεψε στη βάση του ο Ηρακλής Μ. αφού οι παίχτες του Μιχάλη Μανωλά επέδειξαν θάρρος και τόλμη σε μια ομολογουμένως δύσκολη έδρα και κατέκτησαν το τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι “πράσινοι” ανδιαμφισβήτητα αξίζουν πολλά μπράβο αφού εκτός του ότι αγωνίστηκαν  χωρίς φόβο και άγχος απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, παράλληλα κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και μάλιστα σε μια από αυτές να πάρουν και το κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά υπεροχή , αλλά ήταν πολύ φλύαροι επιθετικά και σε συνδυασμό με την άμυνα των φιλοξενουμενων που ήταν αποφασισμένη να κρατήσει τις ισορροπίες, το ημίχρονο έληξε 0-0. Στην επαναληψη οι Μαριστενοί κατάφεραν να προηγηθούν από μια στημένη φάση και να αποκτήσουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους ανα διαστήματα να πιέζουν σθεναρά την αντίπαλη εστία, χωρίς ωστόσο  μέχρι το τέλος του αγώνα να μπορέσουν να βρουν τον τρόπο να  “ξεκλειδώσουν” την “πράσινη” άμυνα που έδειχνε έτοιμη να αντιπετωπίσει τον αντίπαλο ακόμα και στο “στάφ” του. Η ιστορία πάντως έγραψε “διπλό” , “διπλό” που έστειλε τους Μαριτσενούς στον 7ο ουρανό πετυχαίνοντας μια τεράστια νίκη που μπορεί να μην έπεσε εξ ουρανού, αλλά σίγουρα δεν περίμεναν να πάρουν.

Φάσεις/γκολ
14′ Μετά από σέντρα του Καστρουνή , ο Δελαπόρτας Γ. από πλάγια θέση δε μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, αφού ο Κοσμάς μπλόκαρε εύκολα.
20′ Ο Δελαπόρτας Γ. με γυριστό σουτ προσπάθησε να “νικήσει” τον Κοσμά που “διάβασε” τη φάση και έπεσε στη σωστή πλευρά εξουδετερώνοντας τον κίνδυνο.
29′ Oι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Ορφανίδη από τον Τσούφιο.
32′ Μετά από σέντρα του Ορφανίδη, ο Δελαπόρτας Γ. έκανε στο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κοσμάς απόκρουσε ενστικτοδώς με το πόδι.
34′ Ο Κοσμάς μπλόκαρε το πλασέ του Δελαπόρτα Γ., μετά από πάσα του Στρατή.
39′ Εύκολα απόκρουσε ο Ψαράς το μακρινό σουτ του Χατζηκωσταντή , μετά από μπαλιά του Τσούφιου.
54′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπακωσταντή Κ. , ο Τσούφιος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ 0-1.
71′ Ελάχιστα άουτ πέρασε το σουτ του Χειμωνέττου από πλάγια θέση.
77′ Δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ψαρά πέρασε το σουτ του Καρίκη από το ύψος της περιοχής, μετά από σέντρα του Τσουφιου.
83΄Στην εξωτερική πλευρά των διχτυών κατέληξε το σουτ του Κρομύδα από κοντά.
84′ Ψηλά πάνω από τα δοκάρια έφυγε το σουτ του Μακρή στη κίνηση, μετά από σέντρα του Χειμωνέττου.
86′ Δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοσμά πέρασε το σουτ του Ορφανίδη λίγο έξω από την περιοχή.
87′ Ο Κοσμάς πέφτωντας στη σωστή πλευρά απόκρουσε το σουτ του Αθανασίου έξω από την περιοχή ,ύστερα από μπαλιά του Ορφανίδη.
91′ Μετά από γέμισα του Μπιλιά ο Τσούφιος έπιασε την κεφαλιά και προσπάθησε να διώξει μακριά τον κίνδυνο, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Δράκο που έκανε το σουτ αλλά δε βρήκε στόχο αφού η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοσμά και έφυγε άουτ.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μαΐλης, Στρατής, Δελαπόρτας Γ., ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Χειμωνέττος, Κοσμάς με κορυφαίο τον Τσούφιο.

Καλή η διαιτησία του Τσοπανάκη και των βοηθών του Κασιώτη και Παπαγιαννίδη.

Φοίβος: Ψαράς, Τσουβαλάς, Καρύδης(69′ Χριστοδούλου Ε.), Δράκος, Μαΐλης, Στρατής(55΄Μπιλιάς), Δελαπόρτας Γ., Χριστοδούλου Ι., Καστρουνής, Δελαπόρτας Φ.(63′ Αθανασίου), Ορφανίδης.

Ηρακλής Μ.: Κοσμάς, Λορέντζος, Παπακωσταντής Κ., Τσούφιος, Κρομύδας, Χατζηκωσταντής(69′ Κουτσουμπάρης), Χειμωνέττος, Μπιλιάς, Παπακωσταντής Α., Καρίκης(80′ Μακρής), Ραφτόπουλος(55′ Μαυρής).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments