Τσαγγάρης: «Σωστά δεν δόθηκε οφσαϊντ» (video)

7
telikos penalti

Κατηγορηματικός ότι ο Γιάννης Αρχοντούλης δεν ήταν σε θέση οφσαϊντ στη φάση που ο Απόλλωνας κέρδισε το πέναλτι του τελικού με το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, ήταν ο αρχιδιαιτητής Βασίλης Τσαγγάρης με τοποθέτηση που έκανε στο news12. Ο κ. Τσαγγάρης θέλοντας να ενημερώσει και τον κόσμο εξηγεί ότι ο κανονισμός έχει τροποποιηθεί και πλέον για να υποδειχθεί σε θέση οφσαϊντ θα πρέπει να αγγίξει τη μπάλα. Ο κ. Τσαγγάρης αναφέρεται στον κανονισμό:
«Ένας παίκτης που βρίσκεται σε θέση οφσαϊντ τιμωρείται μόνο εάν τη στιγμή που η μπάλα αγγίξει ή μεταβιβαστεί από έναν συμπαίκτη του, αυτός συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι, κατά την άποψη του διαιτητή με το να:
-Επηρεάζει το παιχνίδι ή επηρεάζει αντίπαλο. Ενεργό συμμετοχή σημαίνει ότι ο παίκτης ενώ είναι σε θέση οφσαϊντ παίζει ή αγγίζει τη μπάλα η οποία αγγίζεται ή μεταβιβάζεται από συμπαίκτη του. Επίσης, ο παίκτης που είναι οφσάϊντ δεν έχει ενεργό συμμετοχή με το να επηρεάζει απλά τον αντίπαλο. Άρα λοιπόν στη συγκεκριμένη φάση, ο Αρχοντούλης δεν έπρεπε να τιμωρηθεί διότι δεν άγγιξε τη μπάλα. Μόνο και μόνο ότι τρέχει προς τη μπάλα δεν μπορεί να τιμωρηθεί.»
-Στη φωτογραφία, ο Γιάννης Αρχοντούλης εκτελεί το πέναλτι αλλά ο Λουτριώτης θα πέσει στη γωνιά του και θα αποκρούσει.

{youtube}Yq9tCL_MDJo{/youtube}

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι νέες οδηγίες επισημαίνουν ότι το οφσάιντ δεν θα καταλογίζεται για μη-εμπλεκόμενους παίχτες που δεν εμποδίζουν άμεσα το πεδίο ή δεν περιορίζουν την κίνηση ενός αντιπάλου και που δεν αγγίζουν τη μπάλα,ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ Κ.ΤΣΑΓΓΑΡΗ

  2. Καλησπέρα. Μιλήσαμε ξανά με τον κ. Τσαγγάρη και μας ξεκαθάρισε ότι η περίπτωση στην οποία αναφέρεται ο [b]”φίλαθλος ουδέτερος”, υπάρχει στον κανονισμό, όμως έχει να κάνει με την περίπτωση αποκλειστικά που εμπλέκεται και ο τερματοφύλακας (αν η φάση εξελίσσεται δηλαδή κοντά στην εστία). Ο κ. Τσαγγάρης όμως αναφέρεται στην συγκεκριμένη φάση του τελικού.
    news12[/b]

  3. Ετσι εξηγείται ότι σε κάθε αγώνα γίνονται φασαρίες και διαμαρτυρίες από φιλάθλους.ειναι απλούστατα ο λόγος. Είστε πολύ άσχετοι και ανίκανοι να καταλάβετε τον κανονισμό.ακομα και που τον εξηγεί ο κ.τσαγγαρης πάλι δεν καταλάβατε τίποτα.νικος ο μέγας μάλλον Νίκος ο άσχετος έπρεπε να λέγεσαι. Και μια συμβουλή.μη βλέπεις παιχνίδια εξωτερικού αλλά μόνο τοπικά γιατί πάλι μπούρδες θα νομίζεις ότι θα κάνουν οι διαιτητές.