Αρχική Videos Τρομοκρατικό κράτος κήρυξε τη Ρωσία το κοινοβούλιο της Εσθονίας

Τρομοκρατικό κράτος κήρυξε τη Ρωσία το κοινοβούλιο της Εσθονίας

0

«Τρομοκρατικό κράτος» κήρυξε τη Ρωσία το κοινοβούλιο της Εσθονίας! Η απόφαση πάρθηκε με την ψήφο 88 Βουλευτών (από τους 101). Δέκα Βουλευτές απουσίαζαν και τρεις απείχαν από την ψηφοφορία.
«Υποστηρίζοντας την έκκληση του ουκρανικού κοινοβουλίου προς χώρες και διεθνείς οργανισμούς, το Κοινοβούλιο κηρύσσει το ρωσικό καθεστώς τρομοκρατικό κράτος και τη Ρωσική Ομοσπονδία κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία. Kαλούμε τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει παρόμοιες διακηρύξεις», αναφέρει η σχετική δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το Εσθονικό κοινοβούλιο είναι το τρίτο εθνικό κοινοβούλιο που καταδικάζει το Κρεμλίνο με τόσο έντονο τρόπο, μετά τους δύο γείτονές του στη Βαλτική, τη Λιθουανία και τη Λετονία. Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Ουκρανία καταδίκασε τη Ρωσία ως τρομοκρατικό κράτος σε μια επείγουσα συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν απρόθυμες να ακολουθήσουν τη Βαλτική, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε στις 13 Οκτωβρίου για την έγκριση ψηφίσματος που αναγνωρίζει τη Ρωσία ως τρομοκρατικό κράτος.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πιστεύει ότι η Ρωσία δεν πρέπει να χαρακτηριστεί ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας, παρόλο που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι του είχε ζητήσει να το κάνει. «Δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός ή ισχυρότερος δρόμος προς τα εμπρός, όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments