Αρχική Videos “Τρελά” λεφτά από τις μάσκες το 2020 και το 2021!

“Τρελά” λεφτά από τις μάσκες το 2020 και το 2021!

0

Οι κατασκευαστές ιατρικών και προστατευτικών μασκών έχουν γίνει πλούσιοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχουν κερδίσει 30 φορές περισσότερα από ποτέ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν θεαματικά. Αν και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις έχουν επιβάλει υποχρεωτικά τη χρήση τους, τα νούμερα που προκύπτουν είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Statista Consumer Market Insights, οι παγκόσμιες πωλήσεις προστατευτικών μασκών, συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών μασκών, αναπνευστικών συσκευών (π.χ. N95) και υφασμάτινων μασκών, αυξήθηκαν από 12,5 δισεκατομμύρια το 2019, όταν η χρήση τους περιοριζόταν κυρίως στο ιατρικό προσωπικό, σε 378,9 δισεκατομμύρια το 2020. Μιλάμε για μια αύξηση 30 φορές που με μια πρόχειρη ανάλυση σημαίνει σχεδόν 50 μάσκες ανά άτομο σε όλο τον κόσμο.

Η αυξητική τάση στις πωλήσεις ίσχυσε και το 2021, ωστόσο τα έσοδα έπεσαν σχεδόν στο μισό καθώς η ζήτηση ξεπέρασε κατά πολύ την προσφορά και οι κατασκευαστές προσπάθησαν να αυξήσουν την παραγωγή φθηνών μασκών προσώπου. Το 2022 τα έσοδα και οι πωλήσεις έπεσαν θεαματικά μιας και οι χώρες κατήργησαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ενώ και τα επόμενα χρόνια, η Statista, με βάση τα τωρινά δεδομένα, προβλέπει ότι ο αριθμός των ατόμων που θα φορούν μάσκες θα μειωθεί περαιτέρω και η χρήση τους θα περιοριστεί και πάλι σε μεγάλο βαθμό στα μέλη της ιατρικής κοινότητας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments