Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Τρελά “γκάζια” στο Βενετόκλειο!

Τρελά “γκάζια” στο Βενετόκλειο!

0
kolossos oloi
Dodekanisos

Θριαμβευτικό αποχαιρετισμό στο 2016 έκανε σήμερα το απόγευμα ο Κολοσσός της Ρόδου μας στο Βενετόκλειο, αφού γονάτισε την ΑΕΚ και την νίκησε κατά κράτος με 86-73 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Stoiximan.gr Basket League. Η ομάδα μας ήταν η κυρίαρχος του παιχνιδιού και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να σκεφτούν ότι μπορούν να φύγουν με την νίκη από το νησί μας. Με φοβερή διάθεση για την νίκη οι παίκτες του μαέστρου κόουτς Άρη Λυκογιάννη, γκάζωσαν από την αρχή και με καλή άμυνα και παραγωγικότητα στην επίθεση, έκαναν το καθήκον τους και σκόρπισαν την ευτυχία στα πρόσωπα όλων των φιλάθλων που γέμισαν ασφυκτικά το ιστορικό πλέον Βενετόκλειο αλλά και σε εκείνους που έμαθαν τα νέα για το νικηφόρο αποτέλεσμα σε βάρος του «δικέφαλου» της Αθήνας. Ακόμα και όταν ο Ρέλεφορντ έμεινε εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού, ο ρυθμός των «θαλασσί» δεν έπεσε και συνέχισαν να διατηρούν εκείνο που έκτισαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, παρά την εχθρική αρχικά διαιτησία η οποία κατάλαβε έγκαιρα τις γκάφες και τα λάθη της.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-13, 40-38(ημ.), 60-54, 86-73.
Διαιτητές: Σχινάς- Ανδρικόπουλος- Διαμαντής
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Λιάπης 3(1), Ρέντικ 13, Τσούκου 2, Γεωργαλλής 6(2), Σαλούστρος 12(1), Ρέλεφορντ 19(2), Αχόνεν 5(1), Βασιλόπουλος 11(1), Ουότσον 4, Χολ 11.
Α.Ε.Κ. (Ζντοβτς): Ούκιτς 12(2), Σάκοτα 16(1), Μιλόσεβιτς 15(1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 8(1), Λαρεντζάκης 1, Φάλκερ 6, Ιβάνοβιτς, Μωραΐτης, Μαυροειδής 5, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 10(1).
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά και από μένα. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Τα τελευταία δύο χρόνια με την ΑΕΚ φτάναμε στην πηγή και νερό δεν πίναμε. Είχαμε τεράστιο κίνητρο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν καλό που είχαμε αρκετά παιδιά από την περσινή σεζόν. Ο Άχονεν, ο Τρέβορ, ο Σαλούστρος, ο Γεωργαλλής, ο Αγγελάκος… Είχαμε κίνητρο και φάνηκε από την αυταπάρνηση, το πάθος και την ενέργεια που βγάλαμε. Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη, αλλά και επιθετικά ήμασταν σε καλή ημέρα. Διαβάσαμε και χτυπήσαμε εκεί που έπρεπε. Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη, κυρίως λόγω του ονόματος και της ποιότητας του αντιπάλου. Ψυχολογικά μας δίνει ώθηση και είναι σημαντική για το πρεστίζ του συλλόγου, γιατί δείχνει ότι ο Κολοσσός αξίζει πραγματικά μεγάλο σεβασμό από όλους! Συγχαρητήρια στα παιδιά, σεμνοί, ταπεινοί και συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια και στην ΑΕΚ».
Για το τι σημαίνει η τρίτη σερί νίκη για τον Κολοσσό, αλλά και τα παράπονα που έκανε στη γραμματεία σε κάποια φάση: «Τα παιδιά έχουν αρχίσει και εγκλιματίζονται στη λίγκα. Είχαμε πει ότι και να είμαστε μπροστά στο σκορ, θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, γιατί η ΑΕΚ έχει ποιότητα να αλλάξει το παιχνίδι. Είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη και εκτός από την ψυχολογία, δεν σημαίνει τίποτε άλλο. Σαν έβδομη νίκη μας καθαρίζει με τα σενάρια, από… κάτω. Είναι η πρώτη φορά που στον πρώτο γύρο πάμε στις επτά νίκες και υπάρχει και η τελευταία αγωνιστική. Όσον αφορά στη γραμματεία… Άλλο φάουλ έγινε στο τέταρτο του Ουότσον, ενώ εμείς θεωρούσαμε ότι το έκανε ο Σαλούστρος κα γενικά θεωρούσαμε ότι δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν με τους διαιτητές. Μετά, στα 5΄΄ μπήκε η μπάλα μέσα, ο Ούκιτς έκανε μια-δυο ντρίμπλες και δεν είχαν πατήσει το χρονόμετρο. Στα τρία χρόνια που είμαι εδώ, δεν είναι το μοναδικό τέτοιο επεισόδιο με τη γραμματεία».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Χρόνια πολλά με υγεία για όλους. Από το πρώτο δευτερόλεπτο κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι καλό και ωραίο όταν νικάς μία μεγάλη ομάδα και όταν έχεις χτίσει αυτόν τον χαρακτήρα και μέσα στην έδρα σου παίζεις πολύ καλά και στηρίζεσαι στην άμυνα. Αλλά, ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τις νίκες και το σερί. Έχουμε και τον δεύτερο γύρο και πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και ταπεινοί. Αυτή η εικόνα είναι από την σκληρή δουλειά και την σκληρή προπόνηση».
ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΤΣ: «Τι να πούμε εμείς; Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα, αλλά δεν περιμέναμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Σήμερα πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί παίξαμε τόσο άσχημα σε όλες τις παραμέτρους. Ήμασταν εγωιστές παντού, σε κάθε άμυνα και επίθεση και ήταν μία κακοποίηση του μπάσκετ αυτό που κάναμε σήμερα. Δοκιμάσαμε τα πάντα, αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε μία πεντάδα που θα ήταν στο ίδιο ανταγωνιστικό επίπεδο και θα μπορούσε να δείξει ποιότητα. Ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος παντού. Εμείς ήμασταν αργοί, εγωιστές και χωρίς άμυνα».
ΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΚΟΤΑ: «Δεν έχω να πω πολλά λόγια για το ματς. Νομίζω ότι δεν χωρούν λόγια για εμάς. Η ήττα μιλάει από μόνη της. Η εμφάνισή μας το ίδιο. Να στρωθούμε στη δουλειά, να δούμε τα πολλά λάθη που κάναμε και για να γυρίσουμε πιο δυνατοί».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments