Αρχική Videos Τρεις επαρχίες του Καναδά λένε ένα ηχηρό “όχι” στο Trudeau για το...

Τρεις επαρχίες του Καναδά λένε ένα ηχηρό “όχι” στο Trudeau για το κλίμα!

0

Απέναντι στον πρωθυπουργό Justin Trudeau βρίσκονται τρεις πολιτείες του Καναδά οι οποίες αντιτίθενται στην πολιτική μείωσης του υποξειδίου του αζώτου από τα λιπάσματα στο πλαίσιο προστασίας του κλίματος. Πρόκειται για την Αλμπέρτα, το Σασκάτσουαν και τη Μανιτόμπα που έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Σε μια επιστολή προς τον Τζάστιν Τριντό, η πρωθυπουργός της Μανιτόμπα, Χέδερ Στέφανσον,  λέει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι εθνικοί στόχοι μείωσης των εκπομπών της κυβέρνησής σας προωθούνται τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Θα επηρεάσουν αρνητικά τις αποδόσεις των παραγωγών, πράγμα που θα σημαίνει υψηλότερους και λιγότερη επισιτιστική ασφάλεια για τις οικογένειες».

Ο πρωθυπουργός του Σασκάτσουαν, Σκοτ ​​Μοε,  απέρριψε επίσης  την πολιτική. «Η ίδια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που αποξένωσε τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου μας θέτει τώρα σε κίνδυνο την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια επιτίθεται στους σκληρά εργαζόμενους παραγωγούς γεωργίας σε όλο τον δυτικό Καναδά με έναν αυθαίρετο στόχο να μειώσει τη χρήση λιπασμάτων», έγραψε ο Moe σε ένα  tweet .

Ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα Jason Kenney  απέρριψε επίσης κατηγορηματικά  το πρόγραμμα μείωσης των λιπασμάτων του Trudeau, λέγοντας: «Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Trudeau σφυροκόπησε τη μεγαλύτερη βιομηχανία του Καναδά, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, εδώ και χρόνια, και τώρα κινείται προς έναν νέο στόχο, τους Καναδούς αγρότες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments