Αρχική Επικαιρότητα Τραμπ για Αφγανιστάν: «Μια ταπεινωτική στιγμή για την Αμερική!»

Τραμπ για Αφγανιστάν: «Μια ταπεινωτική στιγμή για την Αμερική!»

2
Dodekanisos

Υψηλής τεχνολογίας αμερικανικό υλικό που έχει μείνει στο Αφγανιστάν με την απόσυρση στρατευμάτων θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από τους Ταλιμπάν, αλλά και από τους αντιπάλους της Ουάσινγκτον σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μια φλογερή νέα συνέντευξη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Sean Hannity στο Fox News την Τετάρτη, ο Ρεπουμπλικανός επικρίθηκε με την απόφαση του προέδρου Joe Biden να αποσύρει όλες τις αμερικανικές δυνάμεις από το ταραγμένο έθνος της Κεντρικής Ασίας, περιγράφοντας τις επακόλουθες σκηνές χάους στην Καμπούλ ως μία από τις «πιο ταπεινωτικές» στιγμές της Αμερικής.

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες και Αφγανοί που βοήθησαν τις δυνάμεις του συνασπισμού θα μπορούσαν τώρα, όπως ισχυρίστηκε ο Τραμπ, να μείνουν ουσιαστικά όμηροι από τους Ταλιμπάν. Ακόμα χειρότερα, οι ευαίσθητες στρατιωτικές τεχνολογίες που έχουν μείνει πίσω κατά την εκκένωση θα μπορούσαν γρήγορα να πέσουν σε λάθος χέρια, υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, «έχουμε νέα ελικόπτερα Black Hawk αξίας δισεκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων δολαρίων, ολοκαίνουργια, τα οποία η Ρωσία θα εξετάσει τώρα. Το ίδιο θα κάνει και η Κίνα και όλοι οι άλλοι – γιατί είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Έχουμε ολοκαίνουργια άρματα μάχης και κάθε είδους εξοπλισμό, βλήματα, έχουμε τα πάντα. Θα το έβγαζα γιατί ήξερα ότι [ο αφγανικός στρατός] δεν θα πολεμήσει».

Με στοιχεία από το rt.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Τα όσα συμβαίνουν στην Καμπούλ δεν είναι απλά μια «ταπεινωτική στιγμή για την Αμερική», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Donald Trump. Είναι μια μαύρη […]

trackback

[…] Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «δεν ήταν σίγουροι» ότι ο Μπάιντεν είναι σωματικά και ψυχικά έτοιμος να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως αρχηγός, σε σύγκριση με το 46% που δήλωσαν ότι είναι.Η τηλεφωνική και διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1000 άτομα στις ΗΠΑ, έγινε αμέσως μετά την τοποθέτηση που έκανε ο Biden για τους χειρισμούς στο θέμα του Αφγανιστάν. […]