Αρχική Videos Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί για τον επόμενο μεγάλο σεισμό

Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί για τον επόμενο μεγάλο σεισμό

0

Πρόβλεψη για έναν ακόμα μεγάλο σεισμό, μεγέθους 7 ρίχτερ στην Τουρκία έκανε ο σεισμολόγος Dogan Perincek, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του στη θάλασσα του Μαρμαρά. Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι τεράστιοι σεισμοί συμβαίνουν στην περιοχή γύρω από το λιμάνι του Τσανάκαλε περίπου κάθε 250 χρόνια. Η τελευταία, σύμφωνα με τον Perincek, ήταν πριν από 287 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι «ήρθε η ώρα».

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες καταγράφω αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στο Τσανάκαλε από την κατεύθυνση της Θάλασσας του Μαρμαρά. Έχω ασχοληθεί με την καθημερινή παρακολούθηση και ανάλυση της σεισμικής δραστηριότητας στη χώρα χρησιμοποιώντας ειδικούς χάρτες για περισσότερα από δέκα χρόνια. Εδώ και τρία χρόνια, προβλέπω έναν σεισμό στο Τσανάκαλε», είπε ο επιστήμονας.

Η προειδοποίησή του έρχεται μετά από μια σειρά καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία τη Δευτέρα. Δυο σεισμοί 7,8 και 7,6 Ρίχτερ  οι οποίοι συνοδεύτηκαν αντίστοιχα από αρκετές δεκάδες μετασεισμούς, είχαν σαν αποτέλεσμα να γκρεμίσουν χιλιάδες κτίρια στην περιοχή, αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς και πολλούς άλλους τραυματίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments