Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Τουρνουά beach volley στο «Καλλιπάτειρα»

Τουρνουά beach volley στο «Καλλιπάτειρα»

0
beach telxinis
Dodekanisos

Τουρνουά beach volley (4Χ4) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα» διοργανώνει το διήμερο 12 και 13 Απριλίου ο Ροδιακός Σύλλογος Φίλων Πετοσφαίρισης «Τελχινίδα». Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες ως εξής:
-Junior (αφορά αθλητές και αθλήτριες που έχουν γεννηθεί την 1η Ιανουαρίου 1996 και μετά). Οι αγώνες της κατηγορίας αυτής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Απριλίου.
-ενηλίκων (δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός). Οι αγώνες της κατηγορίας αυτής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά θα μπορούν να αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες (4-8 άτομα). Στο γήπεδο θα αγωνίζονται οι 4 με απαραίτητη προϋπόθεση τουλάχιστον οι 2 να είναι γυναίκες. Αλλαγές (αν υπάρχουν αναπληρωματικοί) επιτρέπονται αλλά να πληρούν το παραπάνω περιορισμό (των 2 γυναικών).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στο www.telchinis.gr (link) έως τις 9μμ την Παρασκευή 12 Απριλίου για το τουρνουά Junior ενώ για το τουρνουά ενηλίκων έως στις 9μμ το Σάββατο 13 Απριλίου.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ανάλογα με την συμμετοχή ομάδων κατά κατηγορία την ημέρα κλήρωσης των αγώνων θα αποφασιστεί το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων και θα καταρτίσει το ανάλογο πρόγραμμα.
ΕΠΑΘΛΑ
Στις ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η και τη 2η θέση θα δοθούν τα ανάλογα μετάλλια (χρυσά ή αργυρά).
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Στους αγώνες, σε ότι αφορά την υποδοχή, την πάσα και τα επιθετικά κτυπήματα ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί του βόλεϊ (σάλας).
Επίσης, ενώ η σειρά εκτέλεσης σερβίς είναι υποχρεωτική δεν υπάρχουν αθλητές πίσω και εμπρός ζώνης (δηλ. όλοι κάνουν επιθέσεις)
ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Τέσσερις αλλαγές σε κάθε σετ, είναι ο μέγιστος αριθμός αλλαγών που επιτρέπονται σε κάθε ομάδα. Μπορούν να αντικατασταθούν ένας ή περισσότεροι αθλητές ταυτόχρονα.
Ένας αθλητής της αρχικής παράταξης δύναται να εγκαταλείψει τον αγώνα και να επιστρέψει, αλλά µόνο µία φορά σε κάθε σετ, και µόνο στην θέση που κατείχε στην αρχική παράταξη. Ένας αναπληρωματικός μπορεί να εισέλθει στον αγώνα, αλλά µόνο µία φορά σε κάθε σετ, στη θέση ενός αθλητή της αρχικής παράταξης και μπορεί να αντικατασταθεί µόνο από τον αθλητή που αντικατέστησε ο ίδιος.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει ένα (1) τάιμ άουτ των 30 δευτερολέπτων σε κάθε ΣΕΤ.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Το ύψος του φιλέ ορίζεται στα 2,35μ., το γήπεδο είναι 8×8μ. και νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα κατακτήσει 2 σετ στους 15 πόντους με απαραίτητη τη διαφορά των 2 πόντων ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1 σετ) το καθοριστικό 3ο σετ θα είναι στους 11 πόντους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments