Αρχική Στήλες Απόψεις Τούμπες και …κωλοτούμπες!

Τούμπες και …κωλοτούμπες!

0
epsd
Dodekanisos

Του Ηλία Λοίζου

Ο εκλογικός πυρετός νομίζουν κάποιοι οτι ξεκινάει,όταν η διάρκεια μιας αιρετής διοίκησης φτάνει προς το τέλος της.
Κούνια που σας κούναγε όλους εσας τους εν δυνάμει υποψήφιους σε κάθε μορφή εξουσίας.
Την ίδια εντύπωση διατηρεί και το εκλογικό σώμα που τους δίνει κάθε φορά το δικαίωμα να κάτσουν σε μια καρέκλα για να ασκήσουν εξουσία. Εκείνοι που στρογγυλοκάθονται για πρώτη φορά στην ζωή τους πάνω σε μια καρέκλα δεν σταματούν τον εκλογικό τους αγώνα αλλά τον συνεχίζουν όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία τους. Είναι εκείνοι οι λεγόμενοι έξυπνοι που πιάνουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και φροντίζουν να βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με μέρος του εκλογικού σώματος, αφού φυσιολογικά είναι αδύνατο να σχετιστούν με όλους αυτούς που τους προτίμησαν, ανεξάρτητα αν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις!!!Με τον ένα η τον άλλο τρόπο εξουδετερώνουν το αντίπαλον δέος και μέχρι τις επόμενες εκλογές έχουν το ελαφρό προβάδισμα στο σκορ καθώς με έντεχνο λαϊκό τραγούδι καταφέρνουν και διασκεδάζουν τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις έχουν δώσει στο κοινό τους με τις ενέργειες τους.
Έχουμε ζήσει και την άλλη πλευρά της επόμενης μέρας μιάς εκλογικής αναμέτρησης όπου ορισμένοι βιάζονται να προβούν σε δηλώσεις αναφέροντας με κατηγορηματικό τρόπο οτι δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά με το αντικείμενο διότι έχουν αηδιάσει από τον χώρο. Ωστόσο παρά τις πομπώδεις δηλώσεις και την προσχηματική απουσία τους από τον χώρο, ενημερώνονται για όλα και όταν <<πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις>> τους συναντάμε παντού, μέσα και έξω σε όλα!!!
Ειναι εκείνοι που από το άγνωστο πήγαν στο γνωστό,γεύτηκαν την εξουσία και ως δια μαγείας γίνονται από τούμπες και κωλοτούμπες. Φορούν και πάλι τον μανδύα του σωτήρα και επιστρέφουν τάχα για να ολοκληρώσουν το έργο τους που επι τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσαν να το επιτελέσουν!!!!!!!! Το ίδιο επικαλούνται και εκείνοι που βρίσκονται στο τέλος της θητείας τους ζητώντας από το εκλογικό σώμα να τους εμπιστευθεί ξανά για να κάνουν…θαύματα.
Οι νέοι( όχι μόνο ηλικιακά), οι άνθρωποι που έχουν όρεξη, που έχουν μεράκι να προσφέρουν συνήθως γίνονται η τελευταία επιλογή των αρχηγών τους αλλά και του εκλογικού σώματος που καθοδηγείται με τεχνική του παρασκηνίου.
Πάντα πρέπει να επιλέγονται εκείνοι που χρημάτισαν έστω και για μια θητεία μέλη μιάς διοίκησης ,διότι κατά τους <<σοφούς>> γνωρίζουν το αντικείμενο, και το αναφέρουν με τέτοιο τρόπο θέλοντας να δείξουν ότι από την κοιλιά της μάνας τους ήξεραν να διοικούν ενώ οι καινούριοι δεν γνωρίζουν!!!Αστειότητες πρώτου βαθμού!!!!!
Αν υπάρχει μεταξύ των παλιών υποψηφίων ένας νέος Αϊστάιν που γνωρίζει από την μέρα της γέννας του πως να διοικήσει μια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ας μας τον υποδείξει κάποιος, ας μας τον κατονομάσει και εμείς θα γίνουμε οι φανατικότεροι του οπαδοί!!!!!!
Από όσο γνωρίζουμε, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες σπουδές η πτυχία για να μπορεί ένα πρόσωπο να βρεθεί στην διοίκηση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.Όταν ξέρεις να μοιράζεις το ψωμί σε όλα τα παιδιά σου εξ ίσου τότε μπορείς να κάνεις πολλά!!!!!
Μήπως τελικά άλλο είναι η τούμπα και άλλο η κωλοτούμπα????
Θα επανέλθουμε!!!!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments