Αρχική Videos «Τόσο η Χιροσίμα όσο και το Μπαχμούτ καταστράφηκαν από την Ουάσινγκτον»

«Τόσο η Χιροσίμα όσο και το Μπαχμούτ καταστράφηκαν από την Ουάσινγκτον»

0

Δεν άφησε ασχολίαστη την σύγκριση που έκανε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ μεταξύ του Μπαχμούτ και της Χιροσίμα, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Με ανάρτηση της στο κανάλι της στο Telegram επεσήμανε ότι «τόσο το Μπαχμούτ όσο και η Χιροσίμα καταστράφηκαν από την επίσημη Ουάσινγκτον», τόνισε. Επισήμανε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «συνέκρινε τη Χιροσίμα, που καταστράφηκε από αμερικανική πυρηνική βόμβα με το Μπαχμούτ» στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στην Ιαπωνία. «Μπράβο, γιατί ο Λευκός Οίκος ενορχήστρωσε και τα δύο πράγματα», είπε η Ζαχάροβα.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε ότι «οι δραστηριότητες της Ομάδας των Επτά είναι βασικός παράγοντας της κλιμάκωσης των παγκόσμιων προβλημάτων . Είναι προφανές ότι η Ομάδα των Επτά είναι σημαντικός παράγοντας επιδείνωσης των παγκόσμιων προβλημάτων. Δεν μπορεί να εκπροσωπεί συμφέροντα άλλων κέντρων ανάπτυξης, ιδίως χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, της Νότιας Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής» , τονίζεται στην ανακοίνωση.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η χώρα του θα διαθέσει 375 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και ενημερώνει για «πρόσθετα 375 εκατομμυρίων δολαρίων σε πυρομαχικά και εξοπλισμό» στο Κίεβο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments