Αρχική Videos Τώρα θυμούνται τη φυσική ανοσία; Σημαντικά τα ευρήματα μελέτης!

Τώρα θυμούνται τη φυσική ανοσία; Σημαντικά τα ευρήματα μελέτης!

0

 

Η προηγούμενη λοίμωξη από τον COVID ενισχύει τη μακροπρόθεσμη ανοσία και μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου στο ίδιο επίπεδο με τον εμβολιασμό, σύμφωνα με νέα έρευνα από ομοτίμους. Η μελέτη, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και δημοσιεύτηκε από το ιατρικό περιοδικό The Lancet, λέγεται ότι είναι η «πιο ολοκληρωμένη μελέτη μέχρι σήμερα» σχετικά με τον αντίκτυπο της φυσικής ανοσίας για τη νόσο.

«Για τα άτομα που έχουν μολυνθεί με τον COVID-19 τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν, η φυσική ανοσία έναντι σοβαρής ασθένειας (νοσοκομειακή νοσηλεία και θάνατος) ήταν ισχυρή και μακροχρόνια για όλες τις παραλλαγές (88% ή μεγαλύτερη στους 10 μήνες μετά τη μόλυνση)» οι ερευνητές είπε. Ωστόσο, η σύλληψη προηγούμενων παραλλαγών βρέθηκε ότι προσφέρει μειωμένη προστασία ανοσίας έναντι επαναμόλυνσης με το πιο μεταδοτικό Omicron , το οποίο ανέρχεται στο 36% μετά από 10 μήνες.

Βρήκαν συνολικά, με βάση πέντε μελέτες που αναφέρουν σοβαρή νόσο (νοσοκομειακή νοσηλεία και θάνατος), ότι η συνολική προστασία παραμένει υψηλή για 10 μήνες – 90% για τα αρχικά στελέχη, Alpha και Delta και 88% για το Omicron.

Ο επικεφαλής συγγραφέας πάντως, Δρ Stephen Lim τόνισε ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να προστατευτείς, καθώς «η απόκτηση φυσικής ανοσίας πρέπει να σταθμίζεται έναντι των κινδύνων σοβαρής ασθένειας και θανάτου που σχετίζεται με την αρχική μόλυνση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments