Αρχική Videos “Τώρα θέλουμε τα άρματα, τον Αύγουστο θα είναι αργά”

“Τώρα θέλουμε τα άρματα, τον Αύγουστο θα είναι αργά”

0

«Η άφιξη των αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία μέχρι τον Αύγουστο θα είναι πολύ αργά για εμάς», δήλωσε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News. Κατά τη διάρκεια της, τόνισε για άλλη μια φορά ότι το Κίεβο πρέπει να αποκτήσει νέα όπλα το συντομότερο δυνατό. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν πιστεύει ότι η άφιξη των Abrams μέχρι τον Αύγουστο είναι άκαιρη, ο Ζελένσκι απάντησε καταφατικά.

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης για άλλη μια φορά ότι το Κίεβο χρειάζεται οχήματα μάχης σε μεγάλες ποσότητες. Επισήμανε ότι «πέντε, οκτώ, δέκα τανκς δεν λύνουν το πρόβλημα στο πεδίο της μάχης». Νωρίτερα, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η παράδοση των αρμάτων μάχης Abrams στο Κίεβο θα διαρκέσει «πολλούς μήνες». Ταυτόχρονα, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι ο εξοπλισμός θα φτάσει στην Ουκρανία πριν από το τέλος του 2023. Ο Ζελένσκι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο αριθμός και ο χρόνος παράδοσης αρμάτων δυτικού τύπου στην Ουκρανία διαδραματίζουν βασικό ρόλο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε επίσης ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments