Αρχική Videos Τόνι Μπλερ: “Φθάνουμε στο τέλος της Δυτικής κυριαρχίας!”

Τόνι Μπλερ: “Φθάνουμε στο τέλος της Δυτικής κυριαρχίας!”

0

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ λέει ότι η δυτική πολιτική και οικονομική κυριαρχία πλησιάζει στο τέλος της και θα υπάρξει μια νέα, διπολική ή πολυπολική παγκόσμια τάξη με την Κίνα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Το 2022 μπορούμε εύλογα να πούμε τα εξής. Για ένα μεγάλο μέρος του δυτικού πληθυσμού, το βιοτικό επίπεδο παραμένει στάσιμο, εκατομμύρια παλεύουν με τις βασικές ανάγκες και ο πληθωρισμός αναμένεται να προκαλέσει πτώση των πραγματικών μισθών. Η δυτική πολιτική βρίσκεται σε αναταραχή – πιο κομματική, άσχημη, μη παραγωγική. Και τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μεγαλύτερη γεωπολιτική αλλαγή αυτού του αιώνα θα προέλθει από την Κίνα και όχι από τη Ρωσία. Φτάνουμε στο τέλος της δυτικής πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας. Ο κόσμος θα είναι τουλάχιστον διπολικός και πιθανώς πολυπολικός».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η Κίνα είναι ήδη η δεύτερη υπερδύναμη στον κόσμο και η Δύση πρέπει να αναπτύξει μια νέα προσέγγιση για να αντιμετωπίσει το Πεκίνο, καθώς και να ενισχύσει τη δική της ανάπτυξη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments