Αρχική Εκτός συνόρων Τον «κλείδωσε» και του «έσπασε» το αήττητο!

Τον «κλείδωσε» και του «έσπασε» το αήττητο!

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Ο ανώτερος Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για την 22η αγωνιστική της SuperLeague και ταυτόχρονα υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα. Μαουρίσιο και Σανκαρέ τα γκολ από πλευράς «τριφυλλιού», μείωσε ο Ελ Αραμπί, κόκκινη στις καθυστερήσεις ο Μπα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας κατά νου το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Αϊντχόφεν για την φάση των 32 του EuropaLeague, ανακάτεψε την «τράπουλα» και παράταξε την ομάδα του με κάποιες αλλαγές. Άρχισε με σύστημα 4-3-3 και τους Σα, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλο, Σεμέδο, Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Σίλβα, Φορτούνη, Βρουσάι και Χασάν. Στον αντίποδα ο Λάζλο Μπόλονι δεν είχε εκπλήξεις στον αρχικό σχηματισμό της ομάδας του. Κατέβασε επίσης 4-3-3 και τους Διούδη, Μολό, Σχέκενβελτ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Σανκαρέ, Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίσιο, Ν’ Γκμπακοτό, Καμπετσή και Ιωαννίδη.

Στα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός εισήλθε πιο συγκεντρωμένος στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό , καθώς από τρομερή σέντρα του Σανκαρέ, ο Μαουρίσιο με εκπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζοζέ Σα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, αφού πρώτα έκλεισε άψογα τους χώρους, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να συνέλθει και να ισορροπήσει την αναμέτρηση. Πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 18ο λεπτό για τους «ερυθρόλευκους». Ο Μπουχαλάκης έβγαλε… φάτσα με το γκολ τον Βρουσάι αλλά εκείνος από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ. Οι «πράσινοι» είχαν κοντά τις γραμμές τους, εξαιρετική αμυντική συνοχή με τους Σανκαρέ-Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο να «ματσάρουν» στα ίσα την τριάδα στο κέντρο του Ολυμπιακού που αποτέλεσαν οι Μπουχαλάκης-Καμαρά και Τιάγκο Σίλβα. Έτσι οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μαρτίνς, προέβη σε αλλαγές. Αρχικά πέρασε τον Βαλμπουενά στη θέση του Βρουσάι και στο 56’ ακολούθησε διπλή αλλαγή. Ο Ελ Αραμπί πήρε την θέση του Κώστα Φορτούνη και ο Μπα εκείνη του Σωκράτη, ενώ στο σύστημα άλλαξε σε 4-4-2. Στον αντίποδα ο Μπόλονι, πέρασε τον Καρλίτος αντί του Καμπετσή και τον Νιάς αντί του -μέχρι εκείνη την στιγμή- τρομερού Αλεξανδρόπουλου. Παρόλα αυτά, το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, πίεζε, ο Παναθηναϊκός αμυνόταν και κρατούσε το υπέρ του αποτέλεσμα.

Στο 64ο λεπτό ο Χασάν βρέθηκε απέναντι στον Διούδη, αλλά το πλασέ του κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Τότε «μίλησε» το άστρο του Σανκαρέ, καθώς στο 72′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σανκαρέ που ήταν αμαρκάριστος «κεραυνοβόλησε» για το 2-0.
Αν και «βραχυκυκλωμένος» ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ασκεί πίεση. Στο 76ο λεπτό ο Μασούρας εισήλθε στη θέση του Καμαρά και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Στο 81′ έδωσε στον Ανδρούτσο, ο οποίος ήταν αφύλαχτος και από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Ωστόσο τότε μίλησε η κλάση του Ελ Αραμπί. Έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα έμεινε ζωντανή στην «καρδιά» της άμυνας του Παναθηναϊκού και ο Μαροκινός με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Διούδη μειώνοντας σε 2-1 στο 82ο λεπτό. Η πίεση της Πειραϊκής ομάδας έγινε ακόμα πιο ασφυκτική, όμως ο Διούδης στο 89᾽ απέκρουσε το τετ α τετ με τον Μασούρα και κράτησε την σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Στο 90’+4′ ο Μπα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Καρλίτος και αποβλήθηκε.
Αδιαμφησβήτητα ο Λάζλο Μπόλονι έκανε ρουά ματ στον Πέδρο Μαρτίνς. «Κλείδωσε» τον συνάδελφο του, παρουσίασε έναν εκπληκτικό Παναθηναϊκό και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη. Manofthematch αναμφίβολα ήταν ο Γιουνούς Σανκαρέ, καθώς όχι μόνο έκανε την διαφορά, αλλά είχε ηγετική παρουσία στο κέντρο και αυτό αποδεικνύεται από το γκολ και την ασίστ του. Επίσης ξεχώρισαν οι Μαουρίσιο (γκολ) και η αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού».
Στον αντίποδα ο Πέδρο Μαρτίνς υπέστη την πρώτη ήττα του σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και παρόλο που το αήττητο χάθηκε, κρατάει την αντίδραση του δευτέρου ημιχρόνου, τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες και το 17ο γκολ του Ελ Αραμπί, ο οποίος προερχόμενος από τον πάγκο δημιούργησε προβλήματα και κατάφερε πάλι να σκοράρει.

Στη σούμα σε ένα ματς γεμάτο ένταση και πλούσιο θέαμα νίκησε η καλύτερη ομάδα, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν προσηλωμένος, αποτελεσματικός και ουσιώδης, καταφέρνοντας να πάρει την νίκη στο ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεχάσει γρήγορα την συγκεκριμένη ήττα και να αφοσιωθεί στο επερχόμενο ευρωπαϊκό ματς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments