Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τον Ιανουάριο το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Τον Ιανουάριο το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

0
Dodekanisos

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Αν και το πλάνο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί σε Σύρο (καλύπτοντας τις Κυκλάδες) και Ρόδο (καλύπτοντας τα Δωδεκάνησα).

«Θα γίνουν δύο συναντήσεις, για να μοιραστεί η θεματολογία και να οργανωθούν τραπέζια με κοινωνικούς εταίρους, παραγωγικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις στα δύο νησιά» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης, ανακοίνωσε ακόμη ότι θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, μία στη Σύρο την επόμενη εβδομάδα και μία στη Ρόδο τον επόμενο μήνα, όπου θα θέσει δύο καυτά ζητήματα.

Την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και την εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης.

«Είναι μεγάλα πολιτικά θέματα» είπε, προσθέτοντας ότι από 1ης Ιανουαρίου τα δύο αυτά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ και θα είναι πολύ επιβαρυντικά για τα νησιά μας.

«Το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ θα συζητηθεί στη Σύρο και το τέλος διανυκτέρευσης στη Ρόδο. Θα δούμε πως θα προχωρήσουμε σε επιθετικό στάδιο. Προσωπικά, θα συνεχίσω να δίνω την μάχη» τόνισε, επισημαίνοντας ότι θα θέσει και το θέμα της εφαρμογής ισοδύναμων, τα οποία είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments