Αρχική Videos Το υψηλό κόστος ενέργειας περνάει στους καταναλωτές, καθησυχαστικός ο Scholz

Το υψηλό κόστος ενέργειας περνάει στους καταναλωτές, καθησυχαστικός ο Scholz

0

Στους Γερμανούς καταναλωτές μετακυλύουν οι εταιρείες παροχής το υψηλό κόστος προμήθειας. Υπολογίζεται ότι συνεπάγεται επιβάρυνση ύψους 576 ευρώ/έτος για μια τετραμελή οικογένεια και όπως γίνεται αντιληπτό, προκαλούνται ήδη έντονες αντιδράσεις. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο καγκελάριος Olaf Scholz έκανε τοποθέτηση με tweet του διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν ανάγκη με αφορμή τις νέες αυξήσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Οι τιμές θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Οι τιμές της ενέργειας εξακολουθούν να αυξάνονται. Αλλά με 39 δισεκατομμύρια ευρώ ανακουφίζουμε ήδη τους πολίτες. Και ετοιμάζουμε και νέο πακέτο ελάφρυνσης. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του στο υψηλότερο κόστος».
Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ ζήτησε από τον καγκελάριο «γρήγορες αποφάσεις» για την ελάφρυνση των πολιτών και τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής φόρου στα υπερκέρδη, της εξαίρεσης των προσαυξήσεων του φυσικού αερίου από τον ΦΠΑ και της «περαιτέρω ανάπτυξης» του ενιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ/μήνα για τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments