Αρχική Επικαιρότητα Μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε… φαρμακοποιούς!

Μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε… φαρμακοποιούς!

0
INTIME
Dodekanisos

Με ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας το πρόβλημα της διανομής των self test στα σχολεία μετατίθεται στους διευθυντές! 

Ειδικότερα, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ορισμένοι μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self test. Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας βρήκε την ύστατη λύση. Ουσιαστικά, αναθέτει την ευθύνη της προμήθειας των τεστ, στους διευθυντές και καθηγητές, μετατρέποντάς τους σε άτυπους φαρμακοποιούς! 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση 

«Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο. Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες, για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments