Αρχική Επικαιρότητα Το YouTube θα διαγράφει βίντεο που διαδίδουν fake news για τα εμβόλια

Το YouTube θα διαγράφει βίντεο που διαδίδουν fake news για τα εμβόλια

0
Dodekanisos

Η δημοφιλής πλατφόρμα σκληραίνει τη στάση της σε όσους διασπείρουν παραπληροφόρηση (fake news) για τα εμβόλια.

Όποιο περιεχόμενο ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια προκαλούν χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία ή περιέχουν παραπληροφόρηση για τις ουσίες, θα διαγράφεται. Αυτό ανακοίνωσε η διαδικτυακή εταιρεία βίντεο που ανήκει στην Alphabet (μητρική της Google). 

Ο λόγος πίσω από την συγκεκριμένη απόφασή της, αποσκοπεί στην μείωση της παραπληροφόρησης όσον αφορά τα εμβόλια. Την ίδια στιγμή, το YouTube, θα μπλοκάρει  επιφανείς «ακτιβιστές» κατά των εμβολίων. Θα αφαιρεί από την πλατφόρμα του αρκετά κανάλια. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και ο Τζόζεφ Μέρκολα. Δύο άνθρωποι που αποτελούν προσωπικότητες υψηλού κύρους στο κίνημα κατά των εμβολίων.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με Facebook και Twitter. Οι δύο εφαρμογές έχουν δεχθεί σφοδρές επικρίσεις διότι δεν έχουν προβεί σε κινήσεις, για να σταματήσουν τη διάδοση ψευδών ειδήσεων στις ιστοσελίδες τους, πάντα όσον αφορά την υγεία.

Η κίνηση του YouTube να υιοθετήσει σαφώς σκληρότερη στάση απέναντι στην παραπληροφόρηση, αντιμετωπίζει αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη. Επιπροσθέτως, τα γερμανικά κανάλια του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RT διαγράφηκαν από το YouTube, καθώς η εταιρεία δήλωσε ότι παραβίασαν την πολιτική  παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό.

Η απάντηση από μεριάς Ρωσίας, χαρακτήρισε την κίνηση «πρωτοφανή επιθετική ενέργεια κατά της ενημέρωσης». Μάλιστα, απείλησε να μπλοκάρει το YouΤube.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments