Αρχική Επικαιρότητα To Wimbledon αποκλείει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

To Wimbledon αποκλείει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

0

Οι διοργανωτές του Wimbledon πρόκειται να ανακοινώσουν πλήρη αποκλεισμό όλων των παικτών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στο φετινό πρωτάθλημα. Η κίνηση θα σημαίνει ότι το Νο 2 του κόσμου Daniil Medvedev και η πρώην Νο 1 του κόσμου Victoria Azarenka δεν θα αγωνιστούν αυτό το καλοκαίρι λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.  

Επί του παρόντος, τους επιτρέπεται να παίξουν στις περιοδείες ATP και WTA ως ουδέτεροι αθλητές ενώ τους έχει δοθεί η δυνατότητα να βάλουν τα ονόματα τους στη λίστα συμμετοχής για το French Open του επόμενου μήνα. Άλλοι Ρώσοι κορυφαίοι παίκτες που σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος είναι οι  Andrey Rublev, Karen Khachanov και Aslan Karatsev, όπως και η πρώην νούμερο ένα στον κόσμο γυναικών Victoria Azarenka και η νυν νούμερο τέσσερα Aryna Sabalenka.

Η απαγόρευση έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, ο οποίος τον περασμένο μήνα υποστήριξε ότι μεμονωμένοι αθλητές δεν πρέπει να τιμωρούνται για τις ενέργειες των κυβερνήσεων τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments