Αρχική Uncategorized Το …βιολί του ο Χατζής

Το …βιολί του ο Χατζής

0
Dodekanisos

Αστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου με αφορμή το δημοσίευμα τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας που αφήνει υπόνοιες και ερωτηματικά για την νομιμότητα του διαγωνισμού για την Μαρίνα του Μανδρακίου.
Οπως έκανε χθες γνωστό θα προσφύγει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ζητώντας την παρέμβασή του επί του συγκεκριμένου θέματος προκειμένου να διαλυθούν οι όποιες σκιές υπάρχουν. Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Το Βήμα των Πεταλούδων» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα σκάσει βόμβα στην υπόθεση του διαγωνισμού για την Μαρίνα του Μανδρακίου; Γιατί αυτή η πρεμούρα του κ. Χατζηευθυμίου να κατοχυρώσει τον διαγωνισμό πριν την λήξη της θητείας του; Ποιά ερωτήματα εγείρονται από την σύνθεση της επιτροπής του διαγωνισμού και της αξιολόγησης. Μήπως κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση πολιτικά πρόσωπα και ποια είναι αυτά;»
Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Χατζηευθυμίου ο οποίος χθες πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «δεν βλέπω τον λόγο που ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν αντιρρήσεις παρασυρόμενοι ίσως από κάποιους και θεωρούν ότι υφίσταται πρόβλημα στην δημοπράτηση του έργου. Ολοι πρέπει να χειροκροτήσουν αυτή την προσπάθεια. Δεν ζητάμε κατασκευαστή και δεν υπάρχει καμία μελέτη που έπρεπε να εγκριθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Εγώ προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω σε αυτή την δημοτική αρχή σε ό,τι με αφορά αυτό το δημοσιεύμα θα το στείλω στον Εισαγγελέα με την παράκληση να γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις του ώστε να διευκρινιστεί αν υφίσταται σκιά, αν ο δήμαρχος ενήργησε παρανόμως και αν έτσι έχουν τα πράγματα να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές εναντίον μου. Είναι αδιανόητο μέσα από το δημοσίευμα μιας εφημερίδας να αφήνονται υπόνοιες ότι υπάρχει πρόβλημα με τον διαγωνισμό».
Μάλιστα ανέφερε ότι όλα τα έγγραφα που αφορούν τον διαγωνισμό για την Μαρίνα του Μανδρακίου τα έστειλε στο γραφείο του πρωθυπουργού χωρίς ωστόσο να λάβει ακόμη καμία απάντηση.
Ο κ. Χατζηευθυμίου και χθες υπεραμύνθηκε των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από την λιμενική επιτροπή για τον διαγωνισμό της Μαρίνας του Μανδρακίου και επέμεινε στην ολοκλήρωσή του με την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.
«Το Λιμενικό Ταμείο δεν ζητά κάποιν κατασκευαστή ο οποίος θα κάνει συγκεκριμένο έργο. Ζητάμε έναν ανάδοχο που θα υποκαταστήσει το Λιμενικό Ταμείο στην λειτουργία της Μαρίνας του Μανδρακίου. Οποιος αναδειχθεί ανάδοχος έχει την υποχρέωση μέσα από την σύμβαση που θα υπογράψει να απευθυνθεί στην αρχαιολογική υπηρεσία και στην πολεοδομία για να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου που θεωρεί ότι πρέπει να γίνει στην Μαρίνα. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί προβλέπουν κτίρια και πλωτές εξέδρες. Καμία δεν αναφέρεται στην εκβάθυνση του λιμένα. Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει λόγο και στο στήσιμο των κτιρίων» τόνισε ο κ. Χατζηευθυμίου. Σχολιάζοντας το έγγραφο της ΚΒ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που δημοσίευσε χθες η «Πρόοδος» με το οποίο ζητείται να γίνει έλεγχος της νομιμότητας των αποφάσεων του Λιμενικού Ταμείου ο δήμαρχος είπε «Ολες οι αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου είναι νόμιμες. Δεν είναι καλά ενημερωμένη η αρχαιολογική υπηρεσία».
Σε ό,τι αφορά το καρνάγιο ο κ. Χατζηευθυμίου έκανε γνωστό ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί με την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του έργου. Σήμερα θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στους ενδιαφερόμενους με έγγραφο που θα τους αποσταλεί. Στην συνέχεια θα συνεδριάσει η Λιμενική επιτροπή για να εγκρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού προκειμένου να υπογραφή η σύμβαση με τον ανάδοχό του μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η επένδυση όπως επεσήμανε ο δήμαρχος που προβλέπεται από το σχέδιο του προσωρινού αναδόχου ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν 100 θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη εποχή για τους εργαζόμενους.
Πηγή: www.proodos.net

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments