Αρχική Videos «Το Βερολίνο απαγόρευσε τις Ρωσικές και Σοβιετικές σημαίες»

«Το Βερολίνο απαγόρευσε τις Ρωσικές και Σοβιετικές σημαίες»

0

 

Την απαγόρευση στη χρήση Ρωσικών και Σοβιετικών σημαιών, συμβόλων αλλά και τραγουδιών την Τρίτη 9 Μαίου, «Ημέρα της Νίκης» για τους Ρώσους ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Βερολίνου. Ουσιαστικά ανατρέπει προηγούμενη απόφαση του κατώτερου Δικαστηρίου που είχε γνωμοδοτήσει για το αντίθετο.

Όπως ανακοίνωσε, «οι ρωσικές σημαίες και σύμβολα απαγορεύονται στις εκδηλώσεις την «Ημέρα της Νίκης». Δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται ούτε οι σημαίες, ούτε οι κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, ενώ ακόμη και η σημαία της ΕΣΣΔ ως νικήτρια της ναζιστικής δικτατορίας στη Γερμανία το 1945 απαγορεύεται για τις 9 Μαίου.

Η Γερουσία του Βερολίνου δικαιολόγησε την απόφασή αυτή αναφέροντας ότι: «Η πρόγνωση της αστυνομίας ότι τα σύμβολα είναι κατάλληλα για να εκφράσουν την ετοιμότητα για βία εν όψει του συνεχιζόμενου επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας είναι σωστή». Η αστυνομία είχε αρχικά απαγορεύσει τόσο τις ουκρανικές όσο και τις ρωσικές σημαίες στα μνημεία στις 8 και 9 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, το κατώτερο δικαστήριο του Βερολίνου ακύρωσε την απαγόρευση μετά από αμφισβητήσεις από οργανώσεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας, επικαλούμενο μια «διαφορετική άποψη για την αξιολόγηση των απειλών».

Η αστυνομία άσκησε έφεση κατά της απόφασης για τα ρωσικά σύμβολα, η οποία επικυρώθηκε τη Δευτέρα από το ανώτερο δικαστήριο. Η απόφαση να επιτραπούν οι ουκρανικές σημαίες δεν επηρεάστηκε, καθώς η αστυνομία δεν άσκησε έφεση κατά της άρσης της απαγόρευσής της.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments