Αρχική Videos Το Βέλγιο ανακοίνωση περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών!

Το Βέλγιο ανακοίνωση περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών!

0

Το Βέλγιο ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρό, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Όπως είπε, από την ερχόμενη Παρασκευή, τα νυχτερινά κέντρα θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά, τα μπαρ θα μπορούν να παρατείνουν το ωράριο τους και μετά τα μεσάνυκτα ενώ δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των πελατών ανά τραπέζι. Οι συναυλίες θα γίνονται κανονικά και με όρθιο κοινό ενώ σταματάει και η απαίτηση για μάσκες στα παιδιά του δημοτικού.

Οι μολύνσεις από τον Covid μειώθηκαν από το ρεκόρ 75.000 στις 24 Ιανουαρίου σε κατά μέσο όρο περίπου 23.000 την εβδομάδα έως τις 7 Φεβρουαρίου. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν επίσης μειωθεί και ο αριθμός των ασθενών στην εντατική ήταν πολύ χαμηλότερος από ό,τι κατά τα προηγούμενα κύματα.

Η χαλάρωση των μέτρων ακολουθεί αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί και στους γείτονες του Βελγίου. Η Γαλλία ξεκινάει μια σταδιακή χαλάρωση μέχρι τον Φεβρουάριο. Αλλά και η Ολλανδική κυβέρνηση  ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να άρει τους περισσότερους περιορισμούς για τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του μήνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments