Αρχική Επικαιρότητα Το Βέλγιο ανακοινώνει νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

Το Βέλγιο ανακοινώνει νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

0
The Grand Place in Brussels, Belgium. Photographer: Xinhua News Agency/Xinhua News Agency
Dodekanisos

Πάνω από 10.000 κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται στο Βέλγιο κάθε μέρα. Γι’ αυτό η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε και αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο» φως για την αναπροσαρμογή των μέτρων. 

Χρήστη μάσκας σε παιδιά

Η Επιτροπή αποφάσισε υποχρεωτική χρήση μάσκας για παιδιά από 10 ετών σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει για τα σχολεία. Συγκεκριμένα, ένας μαθητής ηλικίας 10 ετών που πηγαίνει στο σχολείο με τα ΜΜΜ θα πρέπει να φοράει μάσκα μέσα στο λεωφορείο ή το μετρό, αλλά θα μπορεί να τη βγάλει μόλις φτάσει στο σχολείο. Στα σχολεία, η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους, ενώ είναι υποχρεωτική στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η GEMS, η ομάδα επιστημονικών εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της επιδημίας, είχε συστήσει, μεταξύ άλλων, να απαιτείται από τους μαθητές να φορούν μάσκες από την ηλικία των 9 ετών. Οι πολιτικές αρχές της χώρας δεν ακολούθησαν κατά γράμμα αυτή τη σύσταση. Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι Φλαμανδοί όσο και οι γαλλόφωνοι υπουργοί Παιδείας αντιτάχθηκαν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Μια τρίτη δόση εμβολίου για όλους την επόμενη άνοιξη

Την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί Υγείας της χώρας κατέληξαν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για να χορηγηθεί σε ολόκληρο τον πληθυσμό του Βελγίου η τρίτη δόση εμβολίου. Η αναμνηστική δόση για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί θα είναι διαθέσιμη την επόμενη άνοιξη, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Η επιστροφή της υποχρεωτικής τηλεργασίας

Ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού στο Βέλγιο είναι η επαναφορά της υποχρεωτικής τηλεργασίας. Η ιδέα είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η παρουσία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να μειωθεί ο αριθμός των μετακινούμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η χρήση μάσκας θα μπορούσαν να γίνουν κανόνας στα θέατρα, τις αίθουσες συναυλιών και άλλες εγκαταστάσεις παραστατικών τεχνών, όπως πολιτιστικά κέντρα, κινηματογράφοι, μουσεία, πάρκα αναψυχής κ.λπ. Μεταξύ των συστάσεων των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων είναι το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και των ντίσκο.

Εθελοντικός εμβολιασμός στα παιδιά

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr, το συντομότερο δυνατόν και «σε εθελοντική βάση» θα αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον δοθεί η έγκριση των Βελγικών ρυθμιστικών Αρχών και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) που επί του παρόντος μελετά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου των Pfizer-BioNTech στα παιδιά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments