Αρχική Αθλητικά νέα Το …βαθύ κράτος του ποδοσφαίρου!

Το …βαθύ κράτος του ποδοσφαίρου!

0
Φωτογραφία από bpcraddock από το Pixabay
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Η φαρσοκωμωδία που παίζεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ίσως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αν θέλει το καλό του ποδοσφαίρου. Σε προηγούμενα μας άρθρα είχα αναλύσει το πώς αυτή η …ιδιότυπη δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους λίγους να επιβάλλον την άποψη τους στους πολλούς. Αυτό το …βαθύ κράτος του ποδοσφαίρου που έχει απλώσει τα …πλοκάμια του και προσπαθεί να κατευθύνει τα πράγματα στην κατεύθυνση που αυτό θέλει για καθαρά συμφεροντολογικούς λόγους ή μικροπολιτικών.

Είναι πραγματικά μια παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει άποψη για την επόμενη ημέρα ο Απόλλων Πόντου για παράδειγμα ο οποίος δεν συμμετείχε στα παιχνίδια της Super League 2 και να μην έχουν οι ομάδες της Football League ή οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής οι οποίοι από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα παίζουν σε επαγγελματική κατηγορία ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την μετατροπή τους σε ΠΑΕ. Είναι απορία άξιο πως μια ομάδα όπως είναι ο Απόλλων Πόντου που δεν θα παίζει καν σε επαγγελματική κατηγορία, να εκπροσωπεί τις υπόλοιπες επαγγελματικές σε αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

Οι απόψεις της Football League και των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής) είναι φανερό πως τις έχουν εξαφανίσει από τις συζητήσεις. Δεν υπάρχουν πουθενά. Αυτοί που κινούν τα νήματα και είναι οι εκπρόσωποι της Super League 2 και ορισμένοι της Football League οι οποίοι άλλα ψήφισαν στην πρόσφατη συνάντηση της κατηγορίας και άλλα πρεσβεύουν πλέον, παίζουν το παιχνίδι από μόνοι τους χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.

Το χειρότερο είναι πως ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης που εκπροσωπεί την κυβέρνηση συμμετέχει στις συζητήσεις τους και τους ακούει δείχνοντας μάλιστα ότι είναι και θετικός σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Όπως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ που κατά τα φαινόμενα είναι και αυτός υπέρ αυτής της αναδιάρθρωσης που έχει προτείνει ο συνεταιρισμός , δηλαδή η Super League 2 για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους μιας και όπως είναι ήδη γνωστό έχει 12 ψήφους έναντι 3 της Football League.

Ο προβληματισμός λοιπόν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για μια ακόμα φορά πολύ μεγάλος και πλέον η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Διότι το παιχνίδι αρχίζει και γίνεται πολύ επικίνδυνο και οι συνέπειες της φαρσοκωμωδίας θα είναι τραγικές. Και θα φανούν στο άμεσο μέλλον όπου για μια ακόμα φορά η χώρα δεν θα μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της το σαθρό αυτό οικοδόμημα που χτίζεται με τρεις ασύμφορες επαγγελματικές κατηγορίες όπου θα …χαθεί η μπάλα από τα χρέη, τις αποχωρήσεις σωματείων και τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών.

Υ.Γ.: Το …τερατούργημα που προτείνει η Super League 2 είναι τόσο τραγικό που δεν υπάρχουν ούτε καν τα προσχήματα. Μιλάμε για απύθμενο θράσος το οποίο πλασάρουν ως τη μοναδική λύση που θα σώσει το ποδόσφαιρο. Πείτε μου πως είναι δυνατόν να σταθεί ένα οικοδόμημα που έχει περισσότερες ομάδες στην κορυφή και λιγότερες από κάτω; Αυτό που φτιάχνουν είναι μια …ανάποδη πυραμίδα η οποία σύντομα θα πέσει και θα …τους πλακώσει όλους. Και το δυστύχημα είναι ότι θα την πληρώσει για μια ακόμα φορά το άθλημα που αγαπάμε…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments