Αρχική Videos Το …τραβάει το ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζει τη Ρωσία “τρομοκρατικό καθεστώς!”

Το …τραβάει το ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζει τη Ρωσία “τρομοκρατικό καθεστώς!”

0

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε κράτος “τρομοκράτη” τη Ρωσία κατά την ετήσια σύνοδο που έγινε στη Μαδρίτη.

 

«Σήμερα, θα υιοθετήσουμε ένα ψήφισμα που καλεί όλους τους συμμάχους να προσδιορίσουν ξεκάθαρα τη Ρωσική Ομοσπονδία και το σημερινό της καθεστώς ως τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ Τζέρι Κόνολι πριν από την ψηφοφορία. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Ζητά επίσης τη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου για να λογοδοτήσει η Ρωσία για φρικτά εγκλήματα πολέμου.

“Καλούμε επίσης τις κυβερνήσεις μας να κάνουν τα επόμενα βήματα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι δεν θα αναγνωρίσουμε καμία παράνομη απόπειρα της Ρωσίας να προσαρτήσει κυρίαρχα εδάφη της Ουκρανίας”, πρόσθεσε ο Κόνολι.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, Γεχόρ Τσέρνεφ, σημείωσε ότι το δικαστήριο θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την καταδίκη όχι μόνο των άμεσων δραστών εγκλημάτων πολέμου αλλά και της ανώτατης ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η έγκριση αυτού του ψηφίσματος είναι ένα σημαντικό πολιτικό βήμα που αντανακλά τη διάθεση στους δυτικούς κοινοβουλευτικούς κύκλους και ως εκ τούτου επηρεάζει την ηγεσία των χωρών στη λήψη αποφάσεων», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments