Αρχική Στήλες Απόψεις Το θαύμα της φύσης

Το θαύμα της φύσης

0
Dodekanisos

Του Παναγιώτη Ψαρράκου

Ποιος μπορεί να κάνει ποδαράκια με μία τσίχλα; Ποιος μπορεί να «κολλήσει» την μπάλα στα πόδια του και μετά με τον όγκο του να δημιουργήσει χώρο και να εκτελέσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα χωρίς να το καταλάβει;
Υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που όλοι θέλουμε να νιώσουμε την αλλαγή και να βρεθούμε σε ένα νέο περιβάλλον. Θέλουμε να μας έχουν εμπιστοσύνη και να δείξουμε ότι η μπογιά μας ακόμα δεν έχει περάσει. Στο ποδόσφαιρο αυτό συμβαίνει συχνά. Το θέμα είναι, ότι ποιος ποδοσφαιριστής άφησε την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, επειδή δεν του είχαν εμπιστοσύνη και παίζει σε έναν ιστορικό σύλλογο; Μα φυσικά ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.
Ο Σουηδός επιθετικός άφησε τα τρόπαια και την ομάδα της Βαρκελόνης, για να φορέσει μία από τις ποιο ιστορικές φανέλες της Ευρώπης. Ο «Ίμπρα» το καλοκαίρι του 2010 μετακόμισε στο Μιλάνο με σκοπό να πάρει ματς στα πόδια του και να δείξει ότι η κλάση του μετράει ακόμα. Είναι πάσης φύσεως γνωστό ότι ο μεγαλόσωμος φορ έχει το γκολ στο DNA του. Το βράδυ της Τρίτης όμως…
Ο Πίρλο, που είχε βρει τον παλιό καλό εαυτό του, έβγαλε μία μπαλιά ακριβείας στο Ρομπίνιο, αυτός έδωσε με τη μία αριστερά του στον Ζλάταν, αυτός κάνει ένα απίστευτο και κοντρόλ κολλάει στην κυριολεξία την μπάλα στο στήθος του, την κατεβάζει και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Έβαλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1 για την ομάδα του.
Οι πάντες έμειναν με τον στόμα ανοιχτό. Όχι μόνο για το κοντρόλ, όχι για το τελείωμα αλλά και για την φάση που έβγαλε την μπαλιά στον Μπόατενγκ. Δέχεται σκληρό χτύπημα και παρότι έχει δίπλα του Ρομπίνιο, αυτός προτιμάει να στείλει την μπάλα παράλληλα με το τέρμα, είχε δει τον Γκανέζο, αλλά αυτό τον σταμάτησε ο Στεκέλεμπουργκ.
Είναι ο μόνιμος κίνδυνος όλων των αντιπάλων της Μίλαν. Ο Ιμπραίμοβιτς έχει βρει τον εαυτό του και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Άμυνες, προπονητές και συστήματα, όταν θα βλέπουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό τον παίχτη το μόνο που θα του μένει είναι ή να τον χτυπήσουν τόσο δυνατά ώστε να βγει τραυματίας ή να… κάνουν τον σταυρό τους!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments