Αρχική Videos To τέλος των “έκτακτων μέτρα” ανακοίνωσε ο Τρουντώ

To τέλος των “έκτακτων μέτρα” ανακοίνωσε ο Τρουντώ

0

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τρουντώ, ανακοίνωσε ότι καταργεί τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης που μπορεί να χρησιμοποιήσει η αστυνομία αφού οι αρχές τερμάτισαν τους αποκλεισμούς στα σύνορα αλλά και εντός της πρωτεύουσας Οτάβα. Ο ίδιος τόνισε ότι η απειλή εξακολουθεί να υπάρχει αλλά η οξεία έκτακτη ανάγκη έχει λήξει.

Ο νόμος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στις αρχές να κηρύξουν ορισμένες περιοχές ως απαγορευμένες ζώνες. Επιτρέπει επίσης στην αστυνομία να παγώσει τους προσωπικούς και εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. «Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι ότι η χρήση του νόμου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα ήταν περιορισμένη χρονικά», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός του Καναδά σε τοποθέτηση που έκανε.

Η επαρχία του Οντάριο ανακοίνωσε επίσης ότι τερματίζει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά είπε ότι «τα εργαλεία έκτακτης ανάγκης που παρέχονται στις αρχές επιβολής του νόμου θα διατηρηθούν αυτή τη στιγμή, καθώς η αστυνομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες επί τόπου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments