Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Το ταξίδι του ΑΣΙΑΘΡ στη Σύμη

Το ταξίδι του ΑΣΙΑΘΡ στη Σύμη

0
asiathr mandraki
Dodekanisos

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 το εκπαιδευτικό ταξίδι στα πλαίσια της Σχολής Ιστιοπλοΐας που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) και φέτος. Μετά από 2 μήνες θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικών μαθημάτων – εξόδων με σκάφος στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, ήρθε η ώρα για τους 32 εκπαιδευόμενους της Σχολής να διανύσουν τα πρώτα τους ναυτικά μίλια στην ανοικτή θάλασσα. Έτσι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου διοργάνωσε το εκπαιδευτικό ταξίδι με προορισμό την Σύμη, στο οποίο έλαβαν μέρος για να συνοδέψουν τους νέους ιστιοπλόους 10 σκάφη του στόλου του ΑΣΙΑΘΡ με τους έμπειρους κυβερνήτες, τους εκπαιδευτές της Σχολής και πολλά μέλη του Συλλόγου.
Το ταξίδι ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Τα σκάφη ξεκίνησαν από το λιμάνι του Μανδρακίου και με τους νέους ιστιοπλόους να αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση των σκαφών και κάτω από τις οδηγίες των εμπειρότερων να παίρνουν πορεία για τη Σύμη. Ο καιρός δεν έκανε το χατίρι στους ιστιοπλόους μιας και η μέρα ήταν βροχερή, τουλάχιστον για τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο άνεμος, σχετικά δυνατός βόρειος, βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν γρήγορα στον προορισμό τους που ήταν το Πέδι. Εκεί ελλιμενίστηκαν όλοι για λίγες ώρες και στην προβλήτα του κόλπου στήθηκε μια μικρή γιορτή, στην οποία οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα με τους παλαιότερους του Συλλόγου, να διασκεδάσουν και να ζήσουν το όμορφο κλίμα που επικρατεί πάντα στις εκδηλώσεις και σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Μετά από ολιγόωρη παραμονή στο Πέδι, μόλις έπεσε το σκοτάδι, τα πληρώματα μπήκαν και πάλι στα σκάφη και ταξίδεψαν με προορισμό τον Γυαλό. Στην διάρκεια του ταξιδιού οι νέοι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στην πράξη τα μυστικά της νυχτερινής πλεύσης και πλοήγησης και να δουν τα χαρακτηριστικά των φάρων της περιοχής. Το βράδυ τα σκάφη έδεσαν και διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Σύμης, αν και αρκετοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν λόγω του έντονου κυματισμού να ταξιδέψουν και πάλι πίσω στο Πέδι, όπου οι συνθήκες ελλιμενισμού ήταν καλύτερες.
Το πρωί της Κυριακής ο άνεμος είχε ενισχυθεί σημαντικά προσεγγίζοντας σε ένταση τα 7 – 8 μποφόρ και το κρύο ήταν τσουχτερό. Έτσι νωρίς το πρωί τα σκάφη ξεκίνησαν με προορισμό την Ρόδο. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να εφαρμόσουν στην πράξη όσα είχαν διδαχθεί ότι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση ισχυρών ανέμων. Τελικά όλα τα σκάφη επέστρεψαν νωρίς το μεσημέρι πίσω στη Ρόδο.
Οι εμπειρίες που αποκόμισαν όλοι οι νέοι εκπαιδευόμενοι ιστιοπλόοι από το φετινό εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής ήταν πλούσιες, λόγω και των δύσκολων καιρικών συνθηκών κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε. Στη συνέχεια και αφού έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα ακολουθήσουν οι γραπτές εξετάσεις ενώ τα Διπλώματα Κυβερνήτη Ιστιοπλοϊκού Σκάφους θα δοθούν στους επιτυχόντες την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας του ΑΣΙΑΘΡ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments