“To συμφέρον της Γαλλίας είναι να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ”

0
Dodekanisos

Η πολεμική τρέλα στην οποία το ΝΑΤΟ έσυρε την Ευρώπη πρέπει να σταματήσει και το συμφέρον της Γαλλίας είναι να εγκαταλείψει αυτή τη στρατιωτική συμμαχία και να γίνει ουδέτερη. Ξεχάσαμε τα μαθήματα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που κατέστρεψε την Ευρώπη, λέει για το Sputnik ο απόστρατος Γάλλος συνταγματάρχης Ζακ Χoγκάρ.

Πριν από λίγες εβδομάδες, κυκλοφόρησε στη Γαλλία το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο “War in Ukraine”, στο οποίο, επανεξετάζει τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ουκρανική κρίση. Στόχος του βιβλίου, λέει, είναι να πείσει τους συμπατριώτες του ότι κάνουν εντελώς λάθος όταν βλέπουν τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

«Το ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, με τη συνενοχή της αποδυναμωμένης ΕΕ, ενεργεί εναντίον της Ρωσίας». Προσπάθησα να εξηγήσω όλους τους λόγους για τους οποίους ο Πρόεδρος Πούτιν δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει μια ενέργεια που μετατράπηκε σε πόλεμο. Ο σκοπός του βιβλίου μου είναι να επικεντρωθώ στην ευθύνη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ήθελαν αυτός ο πόλεμος να κάνει τη Ρωσία αδύναμη και να κρατήσει τις ευρωπαϊκές χώρες στην αγκαλιά τους», εξηγεί ο ίδιος.

Με κάθε κόστος, οι ΗΠΑ θέλουν να αποτρέψουν την ενοποίηση της Ευρώπης από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια και, αργότερα, με την Ευρασία, που ήταν το όνειρο πολλών Γάλλων διανοουμένων και πολιτικών του περασμένου και του προηγούμενου αιώνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments