Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Το …συρτάκι καλά κρατεί!

Το …συρτάκι καλά κρατεί!

0
21
Dodekanisos
Η Τρίτη δεν ξεκίνησε καλά για την Ρόδο. που έπρεπε να αντιμετωπίσει  το φαβορί της διοργάνωσης τα νησιά Σααρέμαα που έχουν πολύ καλή ομάδα αλλά από ότι μπορεί να δει κανείς παρακάτω βρήκαν τον δάσκαλο τους καθώς και η Μινόρκα δεν αστειεύεται . Τα Σααρέμαα νίκησαν την Ρόδο με 3-0 σετ που όμως προέβαλε αντίσταση σε πολλά σημεία του αγώνα δείχνοντας πώς δίκαια θεωρείται πολύ καλή ομάδα και από τις καλύτερες του τουρνουά του βόλεϊ.
Οι Εσθονες πήραν το α΄σετ με 25-18 σε 21΄
Πήραν το δεύτερο σετ με 25-19 σε 23΄και
Νίκησαν και στο γ΄σετ με 25-14 σε 20΄.
Οι ομάδες
ΡΟΔΟΣ: : (Τσιντομηνάς-Χατζημανώλης) Τζανουδάκη,Μητροπούλου, Βομβύλα, Σφυρίου, Μυτσκίδου, Δαουτοπούλου, Μίχου , Χειμωνεττου, Παναγιδου , Μαθιουδακη.
SAAREMAA :  (Σιλάρτς) Πεϊτ  Ν., Πέϊτ Ε., Πολντ, Βάχτερ, Μαγγί, Πίτρερς, Ούνπου, Πράγτζελ,  Σίλαπτ, Γκουλ.

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΝΟΡΚΑ
Οι κοπέλες του βόλεϊ είχαν μια δύσκολη αποστολή . Μέσα σε 22ωρες έπρεπε να δώσουν τρία παιχνίδια. Το  πρωί με το φαβορί της διοργάνωσης το Σααρέμαα της Εσθονίας και το απόγευμα με την Ισπανική Μινόρκα . Και οι δυο ομάδες αυτές διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση του γυναικείου βόλεϊ.
Το πρωί δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις δυνατές Εσθονές και ηττήθηκαν με 3-0 σετ .Ήταν όμως αποφασισμένες να κυνηγήσουν την νίκη απέναντι στην Μινόρκα και να μπουν στην τετράδα της διοργάνωσης.
Δυστυχώς η κόπωση δεν άφησε τις αθλήτριες του Νίκου Τσιντομηνά να φτάσουν στην νίκη . Ήταν όμως 2,5 ώρες πολύ καλού βόλεϊ με όλες τις κοπέλες να πολεμούν για την νίκη και τα μετάλλια μέχρι το τέλος απέναντι στην Μινόρκα που έδειξε πώς θα είναι δυνατός αντίπαλος για τις Εσθονες του Σααρέμαα αν τελικά πάνε στον τελικό οι δυο ομάδες. Οι Ισπανίδες αφού έχαναν με 1-0 από τις Ροδίτισσες μπόρεσαν και βρήκαν το σθένος και τον τρόπο να κάνουν δικό τους ένα δύσκολο παιχνίδι που πήγαινε πόντο-πόντο μετά το 1-1 και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν με την Μινόρκα να είναι τελικά η νικήτρια με 3-1 σετ.
Σαν να μην έφταναν οι δυο ήττες στα δυο παιχνίδια της Τρίτης οι κοπέλες από την Ρόδο έχουν να παίξουν την Τετάρτη ένα σημαντικό αγώνα που αν τον νικήσουν θα τις οδηγήσει σε ένα αντίπαλο για την θέση 5-6 θέσεις σαφώς καλύτερες από την έβδομη  που είχαν πάρει στο Aland .
Βέβαια όλη η αποστολή ήθελε τις κοπέλες του βόλεϊ στην τετράδα αλλά το επίπεδο στο άθλημα αυτό έχει ανεβεί και γίνονται ομηρικές μάχες στα παρκέ σε άνδρες και γυναίκες .

ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ…
Ο αγώνας με την Μινόρκα κράτησε δυόμιση ώρες με τις Ισπανίδες να κερδίζουν τελικά με 3-1 σετ και να περνούν στην τριάδα στηρίζοντας το παιχνίδι τους στις Κόλ και Γιόρες  Οι κοπέλες του Νίκου Τσιντομηνά μπλόκαραν από την αρχή τις καλές αθλήτριες της Μινόρκα αλλά όχι και την Γκαρντόνα  που θαλεγε κανείς πώς ήταν το κλειδί για τις ισπανίδες. Ήξερε να ξεκλειδώνει την Ροδίτικη άμυνα και να παίρνει πόντους κι αυτό είναι βασικό σε ένα άθλημα ψυχολογίας όπως είναι το βόλεϊ.
Η Ρόδος μπήκε δυνατά στο α΄σετ και παίζοντας όπως έπρεπε σε όλο το σετ το πήρε με 25-23 σε 27΄. Το σετ έφτασε στο 19-19 , στο 23-21 και τελικά η Ρόδος το πήρε στο προαναφερόμενο σκορ σε 27΄.
Από κει και πέρα η Μινόρκα εξαπέλυσε την αντεπίθεση της. Στο β΄σετ προηγήθηκε με 9-3 και ο Νίκος Τσιντομηνάς πήρε τάιμ άουτ στο 11-5. Με λάθη στην υποδοχή και στην πάσα το σκορ πήγε στο 19-11. Εκεί ανεβάζει ρυθμούς η Ρόδος κι αφού πάει το σκορ στο 21-19 κι η Ρόδος το χάνει με 25-21 σε 21΄
Όταν έγινε το 1-1 στα σετ το ματς απέκτησε μια άγρια  ομορφιά . Στο γ΄σετ η Ρόδος προηγείται με 4-2 και 8-5 Η Μινόρκα γυρίζει το ματς στο 9-10 κι η Ρόδος συνεχίζοντας να παίζει επιθετικά φέρνει τον αγώνα στο 13-10 και στο 16-14 .
Η Μινόρκα όμως ισοφαρίζει με σε 16-16 , 17-17 και 19-19.
Η ομάδα μας πάει το ματς στο 22-19 με τρία σέρβις της Δαουτοπούλου με τις Ισπανίδες να αντεπιτίθενται και να φέρνουν το ματς στο 22-22 και στο 24-24.
Το καθοριστικό αυτό ματς χάνεται από ένα κακό σερβίς της Μυτσκίδου κι ένα σουτ στην αντένα της Τζανουδάκη. Αυτό το σετ δεν έπρεπε να χαθεί αλλά στο τέλος …μια ομάδα πάντα κερδίζει  με την Μινόρκα να το κάνει  με 26-24 σε 30΄.
Στο τέταρτο σετ του παιχνιδιού η ομάδα του νησιού μας πέρασε από την αρχή μπροστά στο σκορ με 8-5 , 14-12 και 17-13 ,
Στο σημείο αυτό η Ρόδος παθαίνει ένα μικρό μπλάκ άουτ και η Μινόρκα με ένα σερί 5-0 περνάει μπροστά με 18-17 και παίρνει τελικά το σετ με 25-20 σε 29΄και 3-1 σετ.
Οι ομάδες:
ΡΟΔΟΣ : (Τσιντομηνάς-Χατζημανώλης) Τζανουδάκη,Μητροπούλου, Βομβύλα, Σφυρίου, Μυτσκίδου, Δαουτοπούλου, Μίχου , Χειμωνεττου, Παναγιδου , Μαθιουδακη.

ΜΙΝΟΡΚΑ: Ολιβες,Καπό, Μαλντολάντο,Πέρεθ, Βιδάλ, Κολ, Γκόμιλα , Πόλας, Γκαρντόνα, Γιόρες  Μόγια, Γιένε

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΝΤΟΜΗΝΑΣ : « ΕΙΧΑΜΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ»Μετά το τέλος του αγώνα και παρά τις ήττες ο υπεύθυνος και τεχνικός της ομάδας του γυναικείου βόλεϊ Νίκος Τσιντομηνάς δήλωσε χαρακτηριστικά:«Η ομάδα των Σααρεμαα είναι πιο πλήρης ομάδα . κι εμείς διαλέξαμε να χτυπήσουμε αυτό το μάτς με την Μινόρκα καθώς σε εικοσιτρεις  ώρες θα  δώσουμε τρία παιχνίδια. Αφήσαμε το μάτς με τα Σααρεμαα λοιπόν με τις κοπέλες να παίζουν όλες σε αυτό για ναμαστε δυνατοί στο μάτς που αγωνισθήκαμε με την Μινόρκα. Δεν θέλω να σχολιάσω το παιχνίδι. όλες οι παίκτριες μας πήγαν πολύ καλά στάθηκαν αξιοπρεπέστατα , δεν δέχτηκαν κανένα εύκολο πόντο . Ήταν πιο δυνατή ήμασταν αξιοπρεπέστατοι τους δώσαμε και μας έδωσαν το χέρι και μας είπαν και συγχαρητήρια. Στο μάτς αυτό ξέραμε τον αντίπαλο, τον είχαμε διαβάσει καλά αλλά δεν καταφέραμε να μπλοκάρουμε το Νο 10 βγάλαμε εκτός αγώνα το Νο 12 αλλά οι δικές μας οι άκρες γιατί εκεί είχαμε πει να πάει εκεί  η μπάλα και το εφαρμόσαμε στην προπόνηση μας καθώς από κει μπορούσαμε να απειλήσουμε. Φτάσαμε σε καθοριστικές στιγμές στο τέλος των δυο τελευταίων σετ αλλά εκεί …λες κι έσβηναν τα φώτα. . Είμαστε ακόμα μέσα στους στόχους μας απλά με την νίκη αυτή θα ήμασταν με το ένα πόδι στην τετράδα, και μπορώ να πω πώς το παιχνίδι που κάναμε εδώ είναι φοβερή επιτυχία. Τώρα κοιτάμε το επόμενο μάτς που δυστυχώς είναι σε οκτώ ώρες κι αν κερδίσουμε την ομάδα αυτή πάμε για πέμπτη έκτη θέση.Πιστευω πώς δεν μας αδικεί η θέση αλλά όλοι είχαμε ονειρευτεί  κι όλοι είδαμε τώρα πώς μπορούμε παραπάνω.»

ΤΙΣ ΧΟΡΕΨΑΝ ΣΥΡΤΑΚΙ
Η Ροδίτικη ομάδα ήταν στην ώρα της για να πετύχει  μια ακόμα νίκη και να δείξει σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα πώς άδικα βρίσκεται εκτός τετράδας . Στον τρίτο αγώνα που έδωσαν σε 23 ώρες αντίπαλος ήταν η συγκάτοικος στο FAIRWAY HOLIDAYS Γροιλανδία η οποία ήθελε την νίκη για τους ίδιους λόγους.

Οι κοπέλες της Ρόδου για μια ακόμα φορά πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και νίκησαν τις αντίπαλες τους με 3-0 σετ σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.
Οι κοπέλες του νησιού μας πήραν
-Το α΄σετ με 25-18 σε 24΄ευκολα μπορεί να πει κανείς με τον κώουτς της Ρόδου να χρησιμοποιεί όλα τα βασικά του όπλα στον αγώνα
-Το β΄σετ το πήραμε με το ίδιο σκορ σε 23΄αυτή την φορά
-Το φινάλε ήταν εύκολο και φαίνεται και από το σκορ .25-13 σε 24΄
Η ομάδα μας πραγματοποίησε άλλη μια καλή εμφάνιση . Στο τέλος οι κοπέλες του νησιού μας αγκάλιασαν τις Γροιλανδεζες και χόρεψαν συρτάκι καταχειροκροτούμενες από όλο τον κόσμο
Οι ομάδες
ΡΟΔΟΣ: (Τσιντομηνάς-Χατζημανώλης) Τζανουδάκη,Μητροπούλου, Βομβύλα, Σφυρίου, Μυτσκίδου, Δαουτοπούλου, Μίχου , Χειμωνεττου, Παναγιδου , Μαθιουδακη.
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ  (Σοβμόλιερ) Όλσεν, Μπέντσεν, Ρόσινγκ, Μ. Κρούτσμαν,      Μέικεν, Ε. Κρούτσμαν, Έλμαν, Λάρσεν και Χάνσεν
Η Ροδίτικη ομάδα μετά την νίκη της αυτή θα αγωνισθεί αύριο για την 5η-6η θέση αντιμετωπίζοντας πιθανότατα την Βερμούδα. Ότι κι αν κάνει πάντως αυτή η ομάδα που κλέβει τις εντυπώσεις εδώ στο isle of wight θα είναι σίγουρα καλύτερο από την 7η θέση του Aland.

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστος Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments