Αρχική Videos Το ΣτΕ δεν έλαβε και πάλι απόφαση για το πρόστιμο στους άνω...

Το ΣτΕ δεν έλαβε και πάλι απόφαση για το πρόστιμο στους άνω των 60 ετών

0

Συζητήθηκε για μια ακόμα φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα της επιβολής του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά δεν πάρθηκε οριστική απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως αυτή τη φορά το δημόσιο συμμορφώθηκε με την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και προσκόμισε στοιχεία τα οποία πάντως ήταν στατιστικά και αφορούσαν στον αριθμό όσων έχουν φύγει ανά ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους ανά ηλικιακή ομάδα. Ο δικηγόρος που έκανε την προσφυγή ανέφερε πως «τα στοιχεία του Δημοσίου δεν απαντούν στα κρίσιμα σημεία του όλου θέματος και το Δημόσιο οφείλει να σεβαστεί τους ηλικιωμένους οι οποίοι σε όλη τους τη ζωή έχουν προσφέρει. Το μέτρο της επιβολής προστίμου είναι κατάπτυστο».

Ο Πανεπιστημιακός καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, συνήγορος ορισμένων προσφυγέντων, από τη δική του πλευρά  τόνισε ότι «το μέτρο της επιβολής του προστίμου είναι ρατσιστικό, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, αφού μεγάλος αριθμός πολιτών άνω των 60 ετών λαμβάνει συντάξεις στα επίπεδα των 300-400 ευρώ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments