Αρχική Αθλητικά νέα Το Red Bull όντως δίνει φτερά στους… ποδοσφαιριστές!

Το Red Bull όντως δίνει φτερά στους… ποδοσφαιριστές!

0
Dodekanisos

Η αρχή έγινε με την Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Αργότερα ακολούθησε η Λειψία. Σήμερα η εταιρεία ενεργειακού ποτού Red Bull έχει στην επίβλεψή της επτά συλλόγους. Και το ποδοσφαιρικό της εγχείρημα τα πάει περίφημα. 

Πριν από περίπου 15 χρόνια η Red Bull αποφάσισε να εκπονήσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο στο ποδόσφαιρο. Το 2005 εξαγόρασε την Αούστρια Σάλτσμπουργκ. Το πλάνο για την Σάλτσμπουργκ ήταν αρκετά έξυπνο. Επένδυσαν αρκετά χρήματα για να εξελιχθεί σε ισόβια πρωταθλήτρια Αυστρίας (όπερ και εγένετο), θα συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League (δεν μπορούσε να βγει απευθείας ομίλους), θα μπαίνει στους «χρυσοφόρους» ομίλους, θα εξασφαλίζει τα χρήματα και θα πουλάει πανάκριβα τους ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν. Το εγχείρημα του Champions League απέτυχε παταγωδώς, καθώς οι «σφαλιάρες» που δέχθηκε η Σάλτσμπουργκ στα προκριματικά ήταν αμέτρητες!

Η Red Bull ούσα απογοητευμένη από την Σάλτσμπουργκ στράφηκε στην Γερμανία και αγόρασε την Λειψία. Η οποία εκπλήρωσε τα όνειρα που είχε οραματιστεί η Red Bull. Ανέβηκε ταχύτατα στην Bundesliga και μέσω αυτής κατάφερε να βγει απευθείας στους ομίλους του Champions League. Πλέον το σχέδιο έχει επεκταθεί σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Αφρική.

Ελέγξτε μερικούς ποδοσφαιριστές που εξελίχθηκαν μέσω της Red Bull 

Πάτσον Ντάκα (Λέστερ). Ναμπί Κεϊτά (Λίβερπουλ). Ενόκ Μουέπου (Μπράιτον). Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ). Έρλινγκ Χάλαντ (Ντόρτμουντ). Ντόμινικ Σζομποσλάι (Λειψία). Μαρσέλ Σάμπιτζερ (Λειψία). Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου). Ντάνι Όλμο (Λειψία). Τίμο Βέρνερ (Τσέλσι). Μαρσέλ Χάλστενμπεργκ (Λειψία). Στεφάν Λάινερ (Γκλάντμπαχ). Κόνραντ Λάιμερ (Λειψία). Στέφαν Σβάμπ (ΠΑΟΚ). Μάρτιν Χίντερεγκερ (Άιντραχτ). Τακούμι Μιναμίνο (Λίβερπουλ). Μοάνες Νταμπούρ (Χοφενχάιμ). Αμαντού Αϊνταρά (Λειψία). Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ (Μαρσέιγ). Ζόναταν Σοριάνο (Καστεγιόν). Ντιαντιέ Σαμασεκού (Χόφενχαϊμ). Άλαν Καρβάλιο (Μπέιγινγκ Γκουόαν). Κέβιν Καμπλ (Λειψία). Βαλόν Μπερίσα (Ρεμς). Βαλεντίνο Λαζάρο (Γκλάντμπαχ). 

Το Red Bull δίνει φτερά ακόμα και σε… προπονητές!

Επιπροσθέτως αρκετοί προπονητές που πέρασαν από Λειψία ή Σάλτσμπουργκ κάνουν τώρα διεθνής καριέρα. Τσεκάρετε. Ραλφ Χάσενχιουτλ (Σαουθάμπτον), Ρότζερ Σμιντ (νυν Αϊντχόφεν), Άντι Χιούτερ (πρώην Άιντραχτ, νυν Γκλάντμπαχ), Μάρκo Ρόζε (πρώην Γκλάντμπαχ τώρα Ντόρτμουντ), Τζέσι Μαρς (πρώην Σάλτσμπουργκ, νυν Λειψία) και φυσικά ο ανερχόμενος Γιούλιαν Νάγκελσμαν (πρώην Λειψία νυν Μπάγερν Μονάχου).

Το ενδεχόμενο να έχω ξεχάσει πάρα πολλούς παίκτες και προπονητές είναι υπαρκτό. Με μία απλή καταγραφή που έκανα προσπάθησα να σας δώσω μία γεύση. «Το Red Bull σου δίνει φτερά» είχε πει ο Ντίτριχ Μάτεσιτς (εκ των ιδρυτών της εταιρείας). H Red Bull πράγματι δίνει φτερά σε… ποδοσφαιριστές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Το ποδοσφαιρικό της εργοστάσιο, κοντεύει να ξεπεράσει και αυτό της μεγάλης σχολής του Άγιαξ. 

   

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments