Το πρώτο βήμα ο Κάλλιστος

Γράφει ο Ηλίας Λοίζος


Στο ακριτικό νησί του Καστελλορίζου βρέθηκε το τριήμερο(21-23/5/2021) ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο οποίος εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, παρέστη στον εορτασμό των πολιούχων του νησιού Κωνσταντίνου και Ελένης.
Ο κ. Διακογεωργίου, με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί, φρόντισε να εξασφαλίσει ένα μεγάλο αριθμό με την σημαία της επαναστάσεως του Καστελλορίζου αλλά και φανέλες (της πρόσφατα ιδρυθείσης) για την ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού, τις οποίες διένειμε στους κατοίκους.
Η συνάντηση που είχε με τα ιδρυτικά μέλη του «Α.Ο. Μεγίστης» κ.κ Καραγιάννη Γιώργο, Μαγιάφη Νίκο και Παπουτσή Κώστα, ήταν εποικοδομητική και θα υπάρξει συνεργασία για τις ανάγκες του συλλόγου. Από την συνάντηση απουσίαζε, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, η ψυχή και η δύναμη της ίδρυσης της ομάδας κ. Λοϊζος Μιχαήλ.

Κάλλιστος Διακογεωργίου
Η κρατική τηλεόραση με τον ανταποκριτή της κ. Καμπισέλη Πέτρο, μετέδωσε δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη στην πρωινή εκπομπή της 23/5/2021, ο οποίος ανέφερε τα παρακάτω: «H Περιφέρεια και ο κ. Χατζημάρκος υποσχεθήκαμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των κατοίκων, με αθλητικό υλικό και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου-μπάσκετ.
Οι βλέψεις του συλλόγου μαζί με τον Δήμο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι η φιλοξενία ομάδων σε άλλες εγκαταστάσεις για το ποδόσφαιρο.

ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ
Ο κ. Διακογεωργίου δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι το πρώτο φιλικό του συλλόγου θα γίνει σε τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί στο ακριτικό νησί με την συμμετοχή του Α.Ο. Μεγίστης, ομάδα Περιφερειακών Συμβούλων, των Δημοσιογράφω και της πρωταθλήτριας εθνικής ομάδας του EURO 2004. Ελπίζουμε να μας ακούει ο κ. Ζαγοράκης και να βοηθήσει στην διοργάνωση του τουρνουά».

Παπουτσής Κώστας
Από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής τόνισε: «Υπάρχουν πολλά άτομα στο Καστελλόριζο που θα βοηθήσουμε την νεολαία, να δώσουμε επιπλέον ώθηση να παραμείνει στο νησί μας και βέβαια με την στήριξη της περιφέρειας.
Με γήπεδο μεγάλο πιστεύω να συμμετάσχουμε στα τοπικά πρωταθλήματα των κατηγοριών της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου».
Θεωρούμε πως εθνικοί λόγοι επιβάλλουν την βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Μεγίστης, όμως πρέπει να υπάρξει έμπρακτη υποστήριξη και από το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ολοκλήρωση εργασιών στο υπάρχον ποδοσφαιρικό γήπεδο, καθώς χρειάζεται η απεμπλοκή ενός χώρου που ανήκει σε ιδιώτη, ώστε να δοθεί σύντομα και επίσημα η χρήση του στα μικρά και τα μεγάλα παιδιά του ακριτικού μας νησιού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
«Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου Α.Ο. Μεγίστης, και οι κάτοικοι του νησιού μας,εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον αντιπεριφερειάρχη κ. Κάλλιστο Διακογερωργίου για την προσφορά του(σημαίες-φανέλες) στο νησί μας».

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments