Αρχική Αθλητικά νέα Το πρώτο μήνυμα του Angola για το πρόβλημα υγείας του

Το πρώτο μήνυμα του Angola για το πρόβλημα υγείας του

0
Dodekanisos

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Braian Angola ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει οφείλεται στις επιπτώσεις του κορονοϊού

Η είδηση πως ο Braian Angola αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καρδιά έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία τόσο στις τάξεις της ΑΕΚ, όσο και στους απανταχού φιλάθλους. Ωστόσο, επειδή η είδηση περί προβλήματος στην καρδιά, πήρε τεράστιες διαστάσεις, ο ίδιος ο Angola πήρε θέση ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. 

Συγκεκριμένα, ο Angola έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: 

«Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας, εκτιμώ το ενδιαφέρον. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κάποιο καρδιακό πρόβλημα. Πρόκειται για επιπτώσεις από τον κορονοϊό και είναι φυσιολογικό. Πρέπει να μείνω εκτός μέχρι να περάσει και να επιστρέψουν όλα στο φυσιολογικό. Τίποτα παραπάνω από επιπτώσεις του κορονοϊού. Θέλω παρακαλώ να σας ζητήσω να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου. Με τις προσευχές σας και τη βοήθεια του Θεού θα επιστρέψω πιο δυνατός από ποτέ. Σας ευχαριστώ, ο Θεός να σας έχει καλά».

Επιπροσθέτως ο μάνατζερ του Νίκος Σπανός τόνισε ότι: «Ο Ανγκόλα της ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα καρδιακό πρόβλημα. Απλά δεν έχει ακόμη απορροφηθεί  η φλεγμονή, η οποία είναι συνήθης στον covid και μόλις φύγει, θα είναι έτοιμος. Τα stay strong και όλα τα άλλα στο κυνήγι του κλικ είναι παραπληροφόρηση και ασέβεια».

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε δημόσια και η ΚΑΕ ΑΕΚ με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

«Η AEK BC με αίσθημα ευθύνης για ακόμη μία περιπέτεια, εκ των πολλών που έχουν πλήξει την εφετινή περίοδο την Ομάδα μας, ανακοίνωσε σήμερα (16/01), ότι ο αθλητής μας Μπράιαν Ανγκόλα διεγνώσθη με πρόβλημα υγείας. Θεωρήσαμε αυτονόητο, ότι τα ΜΜΕ θ’ αντιμετωπίσουν με διακριτικότητα το θέμα, και θα σεβαστούν το “ιατρικό απόρρητο” και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αυτό άλλωστε επιτάσσει το καθήκον, αλλά και ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Δυστυχώς, πέσαμε έξω… Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα γραφόμενα και τους κώδικες, το αξιακό μέγεθος του καθενός κρίνεται/προσδιορίζεται από τους άγραφους νόμους, που στοιχειοθετούν την Ηθική, κι αυτή τη στάση ας την κρίνει η κοινωνία. Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, ότι μόνον η ΑΕΚ BC, σε συνεργασία με τους ιατρούς και τον αθλητή, θα πληροφορεί για πραγματικά γεγονότα μέσω των επίσημων social media της ΚΑΕ, όπως έπραξε και σε άλλες περιπτώσεις. Ούτε “λιποθυμίες”, ούτε “αγωγές”, ούτε “χρόνοι αποθεραπείας”, ούτε τίποτε εξ όσων αναγράφονται τις τελευταίες ώρες “υπάρχουν”, “συνέβησαν”, “ισχύουν”. Η ΑΕΚ ΒC και ο αθλητής παρακαλούμε τους πάντες να σεβαστούν τις στιγμές, και ν’ ανταποκριθούν στην εύλογη επιθυμία μας να ενημερώνουμε εμείς για θέματα υγείας. Πολλάκις ζητήσαμε τα αυτονόητα στην επώδυνη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά από μερίδα εκπροσώπων των ΜΜΕ δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Σε θέματα δε, υγείας, δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Είναι ανθρώπινο καθήκον μας η προάσπιση των δικαίων. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη συνιστά μονόδρομο. Ως εκ τούτου, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας απέναντι σε ετερόκλητες συμπεριφορές, που αφορούν σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και καταγραφή ανακριβών ειδήσεων, πολλώ δε μάλλον για θέματα υγείας. Διαβεβαιώνουμε τον υπερήφανο κόσμο της Ομάδας μας, ότι για άλλη μία φορά θα διαχειριστούμε με ψυχραιμία τα αναπόφευκτα. Ευχόμαστε ξανά περαστικά στον Μπράιαν και γρήγορα να επιστρέψει στις επάλξεις».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments