Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Το πρωτάθλημα στην Τελχινίδα

Το πρωτάθλημα στην Τελχινίδα

0
volei_telxinis_ginaikes
Dodekanisos
Οι Γυναίκες της Τελχινίδας κατέκτησαν το πρωτάθλημα βόλεϊ Γυναικών Δωδεκανήσου επικρατώντας στον μεγάλο τελικό 3-0 του Διαγόρα στο κλειστό της Ιαλυσού.
Απλά… οι καλύτερες
Οι αθλήτριες του ΡΣΦΠ «Τελχινίς»  έμειναν αήττητες σ’ όλο το πρωτάθλημα και κατέκτησαν μόλις στο 2ο έτος της ύπαρξης του τμήματος το ψηλότερο σκαλί του γυναικείου βόλεϊ στα Δωδεκάνησα. Σε οχτώ επίσημους αγώνες έκαναν ισάριθμες νίκες ενώ έχασαν μόνο δύο σετ. Νίκησαν με χαρακτηριστική ευκολία όλους τους αγώνες σημειώνοντας αξιοζήλευτα ποσοστά σε άμυνα και υποδοχή.
Η Τελχινίδα θα εκπροσωπήσει τα Δωδεκάνησα στη β΄ φάση του πρωταθλήματος της Ζ΄ Περιφέρειας και θα διεκδικήσει από τις εκπροσώπους της Χίου, Σάμου, Λέσβου και Κυκλάδων το εισιτήριο που οδηγεί στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Final Four:
1ος Ημιτελικός: o 2ος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος Διαγόρας προκρίθηκε στον τελικό νικώντας εύκολα τον Πολυβώτη Νισύρου με 3-0 σετ.
Διαιτητές ήταν  ο Σάββας Πάττας, ο Κωνσταντίνος Τζάνος και ο Νίκος Χατζησταυρίδης.
2ος Ημιτελικός: Δείχνοντας ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση από τους πρώτους κιόλας πόντους του αγώνα η Τελχινίδα δε δυσκολεύτηκε να κάνει γρήγορα το 2-0 σετ. Στο 3ο όμως σετ η εικόνα άλλαξε. Η προπονήτρια του Κλεάνθη, Χαρούλα Ελευθεριάδου, εμπιστεύτηκε στις «μικρές» της ομάδας, οι οποίες λίγες ημέρες πριν είχαν κατακτήσει τον τίτλο στις Νεανίδες, να «αναστήσουν» αγωνιστικά την Παραδεισιώτικη ομάδα. Το ταλέντο και το πάθος των νεαρών αθλητριών έφερε άμεσα αποτέλεσμα και ο Κλεάνθης πήρε προβάδισμα  στο σκορ ακόμα και με 23-17. Η συνέχεια όμως άνηκε στην Τελχινίδα. Με όπλο το σερβίς, οι αθλήτριες του Νίκου Τσιντομηνά,  πήραν άσσους και τέλειωναν τις κόντρα επιθέσεις φέρνοντας τον αγώνα στο 24-24. Τα χαμένα σερβίς από τις αθλήτριες του Κλεάνθη αλλά και η αποφασιστικότητα των αντιπάλων τους έδωσε τελικά το 3ο σετ, τον αγώνα και το εισιτήριο του τελικού στην Τελχινίδα.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν  ο Λάκης Λαζαράκης, ο Κωνσταντίνος Τζάνος και η Μαίρη Παπαδούλη.
3η – 4η θέση: Η ομάδα της Νισύρου δεν κατάφερε να δυσκολέψει ούτε τον Κλεάνθη ο οποίος κατέκτησε χωρίς να ιδρώσει την 3η θέση.
Διαιτητές ήταν  ο Σωτήρης Σταματίου, ο Σταύρος Γκέκας και ο Νίκος Χατζησταυρίδης
Τελικός: Δεν ξέχασαν τις «συνήθειές» τους ούτε στον τελικό οι αθλήτριες της Τελχινίδας. Πιέζοντας στο σερβίς, και έχοντας πολύ καλά ποσοστά σε υποδοχή και επίθεση ανάγκασαν το μαχητικό Διαγόρα να κάνει αρκετά λάθη. Έτσι, μετά το 3-0 σετ με τον Κλεάνθη στον ημιτελικό, ήρθε και η σειρά του Διαγόρα να ηττηθεί με το ίδιο σκορ στον μεγάλο τελικό. Η γιορτινή ατμόσφαιρα στο κλειστό Ιαλυσού που είχαν δημιουργήσει οι πολυάριθμοι φίλοι των δύο ομάδων και η αγωνιστική εικόνα των δύο φιναλίστ έδειξαν για άλλη μια φορά την άνοδο του αθλήματος στην περιοχή μας.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments