Αρχική Αθλητικά νέα Το ποδόσφαιρο δεν είναι στο …κάδρο των λοιμωξιολόγων…

Το ποδόσφαιρο δεν είναι στο …κάδρο των λοιμωξιολόγων…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του λοιμωξιολόγου καθηγητή Νίκου Σύψα σε Αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης, αντιλήφθηκα αμέσως ότι το ποδόσφαιρο σε επίπεδο Super League 2 και Football League δεν μπαίνει καν στο κάδρο της συγκεκριμένης επιτροπής στην εποχή του covid-19 και στην αντιμετώπιση του. Παρά το ότι όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα «καίγεται» και έχουν γίνει ένα …κάρο δηλώσεις για τις καταστροφικές συνέπειες που ξεκάθαρα προκύπτουν, ο κ. Σύψας έδειξε πλήρη άγνοια επί του θέματος.

Δήλωσε ψυχρά πως η επιτροπή δεν έχει στην διάθεση της κανένα αίτημα που να αφορά την έναρξη των πρωταθλημάτων και ως εκ τούτου δεν το συζητάει καν. Παρά το ότι η Λίγκα έχει κινήσει …γη και ουρανό το τελευταίο διάστημα, παρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του προέδρου κ. Λεουτσάκου, τις δημόσιες τοποθετήσεις της ΕΠΟ, του ΠΣΑΠ, των ομάδων της Super League 1, ακόμα και των παικτών της Εθνικής ομάδας, σχετικά με το ότι είναι αδιανόητο να μην εκκινούν δυο επαγγελματικά πρωταθλήματα από τη στιγμή που θα ακολουθήσουν το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, ο κ. Σύψας έχει μια εντελώς διαφορετική …αισθητική επί του θέματος.

Ίσως είναι σκληρό αλλά νιώθω πως αν μπορούσαν, οι λοιμωξιολόγοι στην Ελλάδα θα είχαν σταματήσει και τη Super League 1. Αυτό εισπράττω προσωπικά από την στάση που κρατάνε απέναντι στον επαγγελματικό αθλητισμό. Σε πλήρη αντίθεση βέβαια με το τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι επαγγελματικές κατηγορίες συνεχίζονται κανονικά και με το νόμο που λένε.

Στην Αγγλία μάλιστα διάβασα ετοιμάζονται να υποδεχθούν και έναν αριθμό κόσμου στα γήπεδα των περιοχών όπου δεν είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μόνο εμείς και η Ανδόρα δεν παίζουμε, κάτι το οποίο προσωπικά μου λέει πάρα πολλά. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι σε ότι έχει να κάνει με τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και είναι δεδομένο ότι θα αργήσει πάρα πολύ προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για να γίνονται και πάλι ομαδικές προπονήσεις. Με ότι αυτό συνεπάγεται φυσικά…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments