Αρχική Αθλητικά νέα Το περιστατικό του Έρικσεν που… «σφυρηλάτησε» την Εθνική Δανίας

Το περιστατικό του Έρικσεν που… «σφυρηλάτησε» την Εθνική Δανίας

0
© 2021 AUREL OBREJA/ASSOCIATED PRESS
Dodekanisos

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών της Δανίας προκρίθηκε και μαθηματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Το οποίο θα διεξαχθεί τον χειμώνα του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ. Η Εθνική Δανίας κατόρθωσε να προκριθεί προκαλώντας ντόρο. Έχοντας μάλιστα βιώσει μία πρωτοφανής και ανατριχιαστική κατάσταση.

Με νωπή στην μνήμη όλων την περιπέτεια υγείας του Έρικσεν

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Ιουνίου 2021. Η Εθνική Δανίας είχε υποδεχθεί την Εθνική Φινλανδίας στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του EURO 2020. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο. Μπροστά στα έντρομα μάτια των φιλάθλων εντός αγωνιστικού και των ποδοσφαιριστών. Καθώς και όσων είχαν συντονίσει τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Ο Έρικσεν ήταν ακίνητος. Οι ιατροί που είχαν σπεύσει αστραπιαία να τον βοηθήσουν είχαν κάνει ότι περνούσε από το χέρι τους. Την ίδια στιγμή οι συμπαίκτες του, είχαν στήσει μία ασπίδα προστασίας γύρω του (σ.σ από τον Έρικσεν). Στο τέλος της ημέρας, οι Δανοί αναγκάστηκαν να τελειώσουν το ματς με την Φινλανδία. Ενώ ο συμπαίκτης τους είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η ήττα από την Φινλανδία με 1-0, ήταν αποτέλεσμα του σοκ που είχαν υποστεί οι Δανοί. Στην συνέχεια του EURO, είχαν εντυπωσιάσει με τις εξωπραγματικές εμφανίσεις τους. Θυμίζουμε πως είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Για να αποκλειστούν με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στην παράταση από την Εθνική Αγγλίας. 

theguardian.com

Το εκπληκτικό σερί των Δανών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Από τότε οι Δανοί είναι σχεδόν ανίκητοι! Μία σχεδόν τέλεια -αγωνιστικά- χρονιά για την Εθνική ομάδα της Δανίας, φθάνει στο τέλος της με ιδανικό τρόπο. Μετά την εξαιρετική παρουσία τους στο EURO 2020, οι Σκανδιναβοί εξασφάλισαν την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ. Η νίκη με 1-0 επί της Αυστρίας με γκολ του Γιόακιμ Μέλε στο 53′, μπροστά στους χιλιάδες Δανούς στο «Πάρκεν» σηματοδότησε την πρόκρισή τους στο Κατάρ. Μόλις για έκτη φορά στην ιστορία τους. Ταυτόχρονα είναι η μόλις δεύτερη φορά που η Δανία προκρίνεται σε δύο διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα! Ο απολογισμός των Δανών στα προκριματικά είναι στην κυριολεξία εξωπραγματικός! Μετράνε 8/8 νίκες, έχοντας πετύχει 27 γκολ! Ενώ δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα τέρμα! 

Η περιπέτεια του Κρίστιαν Έρικσεν τους έκανε να «μεγαλώσουν»

Μιλάμε για μία χώρα της Σκανδιναβίας, η οποία αριθμεί πληθυσμό 5,831 εκατομμυρίων ανθρώπων (απογραφή 2020). H Ελλάδα έχει περίπου τον διπλάσιο πληθυσμό της Δανίας. «Είναι σαν η Δανία να έχει ερωτευθεί εκ νέου την Εθνική ομάδα», σχολίασε ο αθλητικός συντάκτης, Αντρέας Κράουλ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). «Το περιστατικό (σ.σ. με τον Έρικσεν), ήταν σαφώς καταλυτικό για την ομάδα. Έχουν εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από μια ομάδα. Τους ωρίμασε. Τα παιδιά παίζουν ένα ποδόσφαιρο ευχάριστο να το παρακολουθείς και που αρέσει στους φιλάθλους», υπογράμμισε ο Κράουλ. 

Διανύει την δεύτερη καλύτερη περίοδο της ιστορίας της

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Εθνική Δανίας διανύει την δεύτερη καλύτερη περίοδο στην ιστορία της. Τα 42 γκολ που έχουν σημειώσει οι Δανοί Διεθνείς -κι ενώ απομένουν άλλα δύο ματς τον Νοέμβριο- αποτελούν ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία χρονιά. Το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ, ήταν 32 γκολ και είχε σημειωθεί το μακρινό 1962!

«Την τελευταία φορά σε μεγάλη διοργάνωση, φθάσαμε στον ημιτελικό. Θα αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και όπως εγώ έτσι και οι συμπαίκτες που επιθυμούμε περισσότερα», τόνισε εμφανώς χαρούμενος ο Κιάερ. Ο αρχηγός των Δανών για πρώτη φορά στην καριέρα του, είναι ένας από τους 30 υποψηφίους για την «Χρυσή Μπάλα».

Η γερμανική εφημερίδα «Bild», χαρακτήρισε την Εθνική Δανίας ως «ομάδα της χρονιάς». Παρόλα αυτά ο προπονητής, Κάσπερ Χιούλμαντ, παραμένει ταπεινός: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν μερίδιο σ΄ αυτήν την επιτυχία…»

Αντί επιλόγου, η ιστορία της Δανίας μόνο να μας εμπνεύσει μπορεί. Αλήθεια μοιάζει απίθανο το πόσα ψυχικά αποθέματα διαθέτει το συγκεκριμένο σύνολο. Πριν λίγους μήνες παραλίγο να χάσουν τον συμπαίκτη τους από καρδιακή ανακοπή μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Ξεπερνώντας το «σοκ» έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Ενώ τώρα ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη πρόκληση τους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments