Αρχική Videos “To Πεκίνο είναι έτοιμο να προσφέρει Κινεζική σοφία για την επίλυση του...

“To Πεκίνο είναι έτοιμο να προσφέρει Κινεζική σοφία για την επίλυση του Ουκρανικού!”

0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσι Γκάνγκ δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι «βαθιά ανήσυχο» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία «εντείνεται και μάλιστα ξεφεύγει από τον έλεγχο». Η Κίνα προσπάθησε να τοποθετηθεί ως ουδέτερο μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με τον στρατηγικό της σύμμαχο Ρωσία. Το Πεκίνο έχει δεσμευτεί να δημοσιεύσει μια πρόταση με στόχο την εξεύρεση «πολιτικής λύσης» για τον τερματισμό του πολέμου ενόψει της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι εξετάζει τις αποστολές όπλων στη Ρωσία, ισχυρισμούς που το Πεκίνο διέψευσε.

 

«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η κρίση στην Ουκρανία κλιμακώθηκε σε γενικές γραμμές», δήλωσε ο Γκανγκ σε διάσκεψη για την παγκόσμια ασφάλεια στο Πεκίνο και πρόσθεσε και τα εξής: «Η Κίνα ανησυχεί βαθιά ότι η σύγκρουση εντείνεται και μάλιστα ξεφεύγει από τον έλεγχο. Οι ενδιαφερόμενες χώρες να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά το συντομότερο δυνατό, να σταματήσουν να μεταφέρουν την ευθύνη στην Κίνα. Το Πεκίνο θα προσφέρει κινεζική σοφία για την πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης και θα συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για την προώθηση του διαλόγου και της διαβούλευσης, την αντιμετώπιση των ανησυχιών όλων των μερών και την επιδίωξη κοινής ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και σχετικά με το αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν, ο Τσιν προέτρεψε τις χώρες «να σταματήσουν να κάνουν σάλο φωνάζοντας «Σήμερα Ουκρανία, Αύριο Ταϊβάν. Οι πιέσεις και οι προσπάθειες περιορισμού της Κίνας, που προέρχονται από το εξωτερικό, γίνονται όλο και ισχυρότερες, γίνονται όλο και χειρότερες, θέτοντας σοβαρή απειλή για την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments