Αρχική Αθλητικά νέα Το παράδειγμα του Λουίς Ενρίκε και… η Εθνική Ελλάδας!

Το παράδειγμα του Λουίς Ενρίκε και… η Εθνική Ελλάδας!

0
skysports
Dodekanisos

Η ποδοσφαιρική είδηση της εβδομάδας ήταν η επικράτηση με σκορ 2-1 της Εθνικής Ισπανίας κόντρα στην Εθνική Ιταλίας μέσα στο «Allianz Stadium» της Γιουβέντους. Ένας συντάκτης του news12.gr, εξηγεί το παράδειγμα του Λουίς Ενρίκε, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ. Αλλά και για την Εθνική Ισπανίας η οποία… «έρχεται». 

Της «έσπασε» το αήττητο

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι τερματίστηκε και το εξωπραγματικό ρεκόρ της Εθνικής Ιταλίας. Το κοντέρ σταμάτησε στο 37. Τόσα επίσημα διαδοχικά παιχνίδια παρέμειναν αήττητοι οι Ιταλοί. Μέχρι να έρθει η Εθνική Ισπανίας και τα δύο γκολ του Φεράν Τόρες. Φυσικά, σημαντικό ρόλο «έπαιξε» η αποβολή του Μπονούτσι (42ο λεπτό), αλλά όπως και να έχει, η «σκουάντρα ατζούρα» έμεινε εκτός τελικού Nations League. 

Η Εθνική Ισπανίας ξεπέρασε τον «κακό» της κύκλο και επανέρχεται!

Κάποιος θα τονίσει πως έχει μικρή σημασία, εφόσον είναι κάτοχος του EURO. Κατά την δική μου εκτίμηση, συμφωνώ εν μέρη. Παρόλα αυτά ας στρέψουμε το βλέμμα μας στους νικητές του ημιτελικού, τους Ισπανούς. Ναι μεν κέρδισαν, αλλά φαίνεται πως ο «κακός» τους κύκλος έκλεισε. Και άνοιξε ένας άλλος, ο οποίος αρμενίζει με περισσότερη αισιοδοξία. Όπως ακριβώς συνέβη με την Ιταλία. Έκανε την «κοιλιά» της. Μετά προσέλαβε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και μαζί δημιούργησαν ένα πλάνο το οποίο τους ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης! Ακριβώς το ίδιο μοτίβο ακολουθούν και οι Ισπανοί. Έκαναν την κοιλιά τους, προσέλαβαν τον Λουίς Ενρίκε (ξανά) και αρχίσαμε άπαντες να βλέπουμε πραγματάκια (όπως η νίκη στην Ιταλία). Όσο περνάει ο καιρός τόσο θα «δένει» η «φούριας ρόχας». Θα το διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι στις 11 Νοεμβρίου, που η Εθνική μας θα την υποδεχθεί στην Ελλάδα. 

Η «απάντηση» στον Τύπο και η δικαίωση στο πρόσωπο του Γκάβι 

Κάτι που πέρασε στα ψιλά, αλλά ήταν το βασικότερο προχθές ήταν το τσαγανό του Λουίς Ενρίκε. Ο Ισπανός τεχνικός δεν «μασάει». Δεν διστάζει να ρισκάρει. Κυρίως, όμως, δεν φοβάται, πρόσωπα, νούμερα, ηλικίες και τα «ανθρωποφάγα» ΜΜΕ! Προφανώς και θα έχετε διαβάσει τον χαμό που είχε προκαλέσει με μία κλήση του στην Εθνική. Ο λόγος για τον… 17χρονο (και 62 ημερών) Γκάβι, το νέο «αστέρι» της Μπαρσελόνα. Στο άκουσμα της είδησης οι δημοσιογράφοι έπεσαν να τον «φάνε».

Ωστόσο, ο Ενρίκε έδωσε αποστομωτική απάντηση στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τους Ιταλούς. «Δεν σας (σ.σ. τα ΜΜΕ) διαβάζω. Διότι κανείς σας δεν ξέρει περισσότερο ποδόσφαιρο από εμένα. Κανείς δεν έχει περισσότερες πληροφορίες από εμένα. Οπότε δεν με ενδιαφέρει τι γράφετε». Κερασάκι στην τούρτα; Ο Ισπανός έβαλε τον Γκάβι να αγωνιστεί κόντρα στην Ιταλία. Σαν να ρίχνεις έναν άνθρωπο στο Κολοσσαίο της Ρώμης κόντρα σε λιοντάρια! Τα ΜΜΕ περίμεναν καρτερικά να τον «πετσοκόψουν» (σ.σ τον Ενρίκε). Όμως ο μικρός τον έβγαλε «ασπροπρόσωπο». Και η Ισπανία έσπασε το αήττητο της κατόχου του EURO. Κοινώς άπαντες έμειναν… «παγωτό»! 

Θέλετε να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα; Σκόρερ των δύο τερμάτων της Ισπανίας; Ο Φεράν Τόρες. Στα 21 του έτη βασικός παρακαλώ. Και με αρκετές παραστάσεις στην Μάντσεστερ Σίτι. Ντεμπούτο και για τον 18χρονο Γιέρεμι Πίνο. 

Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά μόνο αν παραδειγματιστούμε θα το αλλάξουμε!

Πριν λίγο καιρό, ο Τζιοβάνι Φαν’τ Σχιπ, Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, σχολίασε το γεγονός ότι το λεγόμενο Big-5 της Super League, χρησιμοποίησε μόλις επτά ποδοσφαιριστές στην αρχική του ενδεκάδα

Πέρα το γεγονός πως ο ίδιος δεν κάνει κάτι για να το αλλάξει, αλήθεια ποιος πιστεύει ότι αυτή η Εθνική έχει πλάνο; Αύριο παίζουμε στο Μπατούμι με την Γεωργία. Άπαξ και είναι βασικοί οι Δουβίκας, Αλεξανδρόπουλος και Πούγγουρας θα γίνει το έλα να δεις. Ειδικά αν το αποτέλεσμα δεν είναι και θετικό. Διότι το ματς είναι κρίσιμο. «Παίζεται» το μέλλον μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. 

Να σημειωθεί πως δεν έχω τίποτα απολύτως με τους εν λόγω ποδοσφαιριστές. Απλώς παραθέτω τις δύο παραμέτρους. Ο Δουβίκας είναι ήδη 22 ετών και αγωνίζεται με το στανιό στην Εθνική. Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά υπό έναν όρο θα το λύσουμε. Είναι καιρός να παραδειγματιστούμε στην Ελλάδα από τους Ισπανούς και τους Ιταλούς. Είναι καιρός να κατανοήσουν οι φίλαθλοι και τα ΜΜΕ, ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, στα 20 (εφόσον αξίζεις) άνετα γίνεσαι βασικός οπουδήποτε. Ενώ εφόσον χαρακτηρίζεσαι τρομερό ταλέντο παίρνεις φανέλα βασικού και από τα 17! 

Επιτρέψτε μου να βγάλω το καπέλο μου στον Λουίς Ενρίκε και κυρίως στις «κοχόνες» που διαθέτει. Γιατί είναι διατεθειμένος, να ζήσει και να πεθάνει με τις επιλογές του. Γιατί στην θητεία του στο τιμόνι της Ισπανίας, έχει χτίσει την επόμενη μέρα τους. Ουνάι Σιμόν, Πάου Τόρες, Πέδρι, Φεράν Τόρες, Ανσού Φατί, Ντάνι Όλμο, Γκάβι, Πίνο και πάει λέγοντας… είναι το μέλλον της Ισπανίας. Προσέξτε τους γιατί… έρχονται! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments