Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Το πανέμορφο γήπεδο του Πολυβώτη Νισύρου

Το πανέμορφο γήπεδο του Πολυβώτη Νισύρου

0
The Football Romantics / Facebook
Dodekanisos

Ηχηρή παρουσία στο νησί της Νισύρου, αποτελεί ο Α.Σ. Πολυβώτης. Ένας σύλλογος με έδρα ένα «ηφαίστειο», εξασφαλίζει διέξοδο στη νεολαία μέσα από τον αθλητισμό.

Η μυθολογία

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Πολυβώτης ήταν ένας από τους Γίγαντες που πολέμησαν εναντίον των θεών κατά τη Γιγαντομαχία. Τον Πολυβώτη κατεδίωξε κατόπιν εντολής του Δία ο θεός Ποσειδώνας μέχρι την Κω. Εκεί ο θεός της θάλασσας, απέσπασε ένα τμήμα του νησιού και το έριξε πάνω στον Πολυβώτη. Με τον τρόπο αυτό σχηματίσθηκε το νησί Νίσυρος.

ΑΣ Πολυβώτης / Facebook

Αφορμή για την συγκεκριμένη δημοσίευση στάθηκε μία ανάρτηση της ιστοσελίδας The Football Romantics στο Facebook. Η ιστοσελίδα ασχολείται κατά κόρον με τον ρομαντισμό στο ποδόσφαιρο. Τον οποίο αναδεικνύει μέσα από διάφορες δημοσιεύσεις και μολονότι είναι ένα κομμάτι που τείνει να χαθεί, η ιστοσελίδα κάνει πολύ καλή δουλειά. 

Στο πλαίσιο αυτό, ένας αναγνώστης της σελίδας απέστειλε μία φωτογραφία από την έδρα του Πολυβώτη Νισύρου. Η ανάρτηση έχει ως εξής: 

«Νίσυρος, το νησί «ηφαίστειο», μικρή και ήσυχη, κομμάτι των Δωδεκανήσων, στο νότια του Αιγαίου, ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια, η Νίσυρος είναι γνωστή για το ενεργό της ηφαίστειο, στο οποίο βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους υδροθερμικούς κρατήρες του κόσμου τις θερμές πηγές με θερμοκρασία από 30ο C έως και 60ο C και τους παραδοσιακούς, αυθεντικούς οικισμούς της.

Στα βορειοδυτικά του μαγικού νησιού, βρίσκουμε και ένα δικό μας κομμάτι. Ένα πανέμορφο γήπεδο ποδοσφαίρου, προσφάτως ανακαινισμένο, με πιστοποίηση από κλιμάκιο πιστοποιημένου εργαστηρίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) για την κατηγορία FIFA QUALITY. 
 
Έδρα του ΑΣ Πολυβώτης (χρονολογία ίδρυσης το 1982) και της τοπικής κοινωνίας, το γήπεδο έχει «πιάτο» τη νήσο Γυαλί, τα λευκά χαρακτηριστικά σπιτάκια του νησιού και το γαλανό Αιγαίο».
 

Το σήμερα

Την φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Πολυβώτης συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και είναι τοποθετημένος στον Β’ όμιλο. Μετά το πέρας τριών αγωνιστικών μετράει δύο νίκες (2/2 στην έδρα του κόντρα σε Πολύστρατο και Ροδιακό) και μία ήττα (από την ΑΕ Κύπρος με 2-1 εκτός έδρας).
 
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments