Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο…

Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο…

0
Dodekanisos

Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο έχει τραγουδήσει εδώ και πολλά χρόνια ο γνωστός και δημοφιλής βάρδος Βασίλης Παπακωνσταντίνου και οι στίχοι του έχουν μια τεράστια διαχρονική αξία. Και φυσικά «κουμπώνουν» απόλυτα με τα όσα βιώνουμε από τον Μάρτιο του 2020 και μετά. Με μια κυβέρνηση να έχει ξεπεράσει ορισμένες …«κόκκινες» διαχωριστικές γραμμές και μια αντιπολίτευση να αποτελεί ουσιαστικά το δεκανίκι της, προσποιούμενη ότι τάχα αντιδράει …για τα μάτια του κόσμου. Αυτή η αντιπολίτευση των ημερών του κορωνοϊού γράφει ιστορία πραγματικά. Κατηγορεί την κυβέρνηση για εντελώς ανούσια πράγματα (για να δείξει ότι παίζει τον ρόλο της αντιπολίτευσης αλλιώς γιατί να λέγεται άραγε αντιπολίτευση και όχι συμπολίτευση) και για τα πραγματικά, τα ουσιαστικά συμπράττει μαζί της.

Και ποια είναι τα ουσιαστικά θέματα αγαπητοί μου φίλοι από τον Μάρτιο του 2020 και μετά; Τα περιοριστικά μέτρα, τα lockdown, τα pcr test, τα self test, τα εμβόλια και οι άμεσες ή έμμεσες υποχρεωτικότητες σε όλα αυτά. Αυτά είναι τα πραγματικά σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον απλό καθημερινό άνθρωπο που δουλεύει και έχει παιδιά τα οποία πηγαίνουν στο σχολείο. Σε όλα αυτά τα ζητήματα η αντιπολίτευση δεν έχει υψώσει κανένα ανάστημα, δεν έχει εκφράσει την παραμικρή –ουσιαστική- αντίρρηση. Έχει συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση. Έχει συμπλεύσει μαζί της στο όνομα της «πανδημίας» (μήπως είναι τελικά επιδημία;), υποτίθεται για να … μας σώσει (θυμάστε ποτέ άλλοτε έστω και έναν πολιτικό να ενδιαφερόταν τόσο πολύ για την υγεία του κόσμου;).

Το παιχνίδι λοιπόν που «παίζεται» είναι πολιτικά στημένο. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση παίζουν άριστα το ρόλο τους και δημιουργούν την αίσθηση στον κόσμο ότι υπάρχει δημοκρατία. Ακόμα και τα ΜΜΕ που βρίσκονται κοντά στον έναν ή στον άλλο, παίζουν τον δικό τους ρόλο. Είναι και αυτά κομμάτι του συστήματος. Οι δήθεν διαφωνίες των πολιτικών (για ζητήματα όχι και τόσο ουσιαστικά όπως γράψαμε και πριν) προβάλλονται με τέτοιο τρόπο από τα main stream media, ούτως ώστε ο απλός, ο καθημερινός άνθρωπος να νομίζει ότι όντως κάτι γίνεται. Ότι υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι διαφωνούν αλλά να, δεν τους περνάει επειδή δεν έχουν την πλειοψηφία.

Το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει περάσει στην τελική του …πίστα. Είναι φανερό το τι έρχεται και πως θα το πλασάρουν. Η παγκόσμια ελίτ (στην οποία συγκαταλέγονται και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί), έχει φαγωθεί να εμβολιάσει όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το …φετιχ τους, αυτό που ονειρεύονται. Ο στόχος τους. Τα test, ( pcr, rapid ή self) είναι απλά μια …σφυγμομέτρηση (και μια χρυσή ευκαιρία να πλουτίσουν ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες, προφανώς απόλυτα ελεγχόμενες και εξαρτώμενες από το σύστημα). Είναι το …τυράκι πριν από τη φάκα που είναι στημένη εδώ και πολύ καιρό και περιμένει.

Και ο ανυποψίαστος κόσμος νομίζει ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν όλα αυτά και θα βρει την ελευθερία του. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις προσταγές και τις οδηγίες που παίρνει σε καθημερινή βάση από αυτούς που έχουν το γενικό πρόσταγμα και λαμβάνουν αποφάσεις, φυσικά για …το καλό μας. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε γιατί στην πραγματικότητα αυτό που διακυβεύεται εδώ είναι η ίδια η ελευθερία του απλού καθημερινού πολίτη, την οποία έχουν αποφασίσει να του αφαιρέσουν με ύπουλο τρόπο, ποντάροντας στον τρόμο και τον φόβο. Πως μπορεί κάποιος άραγε να είναι υγιής αν δεν είναι …ελεύθερος;

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments