Αρχική Επικαιρότητα Το όνομα Φώφη Γεννηματά σε πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου

Το όνομα Φώφη Γεννηματά σε πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου

0
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά / Φωτογραφία: Intime
Dodekanisos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη. Με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου. Που θα φέρει το όνομά της» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα την έναρξη προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «έφυγε» νικημένη από τον καρκίνο, δίνοντας με γενναιότητα και αξιοπρέπεια τη σκληρή «μάχη». 

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόγραμμα στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη. Με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου. Που θα φέρει το όνομά της. Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί, εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα-πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες. Ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη. Ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές. Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments