Αρχική Videos “Το νέο πακέτο κυρώσεων θα φέρει και άλλα προβλήματα στην Ευρώπη”

“Το νέο πακέτο κυρώσεων θα φέρει και άλλα προβλήματα στην Ευρώπη”

0
Dodekanisos

Το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με όλα τα προηγούμενα – όξυνση των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Σύμφωνα με αυτήν, η απόφαση για νέες κυρώσεις δεν εισάγει τίποτα ουσιαστικά νέο στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

«Οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να βγουν από τον φαύλο κύκλο των περιορισμών και να αναγνωρίσουν τη ματαιότητα όλων των αντιρωσικών κυρώσεων και την πολιτική πίεσης στη Ρωσία. Το τρέχον «πακέτο» θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με όλα τα προηγούμενα. επιδείνωση των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Μόσχα κάνει λόγο για κακοσχεδιασμένα βήματα των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα οι πολίτες της ΕΕ να έχουν ήδη αντιμετωπίσει ελλείψεις ενέργειας και άνευ προηγουμένου «πληθωρισμό κυρώσεων».

«Η εμμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αντιρωσικές κυρώσεις» έχει προκαλέσει και προκαλεί σημαντική ζημιά σε αναπτυσσόμενα κράτη στην Αφρική , την Ασία , τη Λατινική Αμερική , που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις δυτικές χώρες στον αγώνα για πόρους», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, η ΕΕ εισήγαγε ένα νέο πακέτο κυρώσεων, το οποίο περιλαμβάνει 190 εμπλεκόμενα άτομα, 49 οργανώσεις, πολιτικούς, βουλευτές, δικαστές, ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης, τράπεζες, τηλεοπτικά κανάλια, πολιτικά κόμματα και κυβερνητικές υπηρεσίες .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments