Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Το νέο “οριζόντιο” σκληρό lockdown δεν αφήνει περιθώρια για τοπικό…

Το νέο “οριζόντιο” σκληρό lockdown δεν αφήνει περιθώρια για τοπικό…

0
Dodekanisos


Το νέο σκληρό lockdown που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανατολή του 2021, δείχνει ότι έχουμε μπει σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, όσο και αν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το 2020 πήγε στον …αγύριστο και τώρα θα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε …πάρτι. Ο κορωνοιός έχει ριζώσει για τα καλά, βαθιά στην καθημερινότητα μας και τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα. Αλλά και σε σχέση με τον αθλητισμό και εκεί το τοπίο με το ξεκίνημα του 2021 έχει γίνει ακόμα πιο θολό.

Και αν πούμε ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός θα την …βρει την άκρη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο ερασιτεχνικός δύσκολα θα βρει από τον …πάγο. Τουλάχιστον άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο όπως κάποιοι προέβλεπαν. Είναι φανερό πως στις προθέσεις της πολιτείας δεν είναι να τον βάλει στο …κάδρο άμεσα και μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα, άγνωστο το πόσο. Διότι αν, στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα, οι προπονήσεις δεν εκκινήσουν μέσα στο Ιανουάριο, τότε εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Με εξαίρεση ίσως τη Γ’ Κατηγορία η οποία είναι τόσο μικρή σε αγωνιστικές, η οποία δεν θυμίζει πρωτάθλημα αλλά τουρνουά.

Ρεαλιστικά και υπολογίζοντας ότι οι ομάδες θα χρειαστούν και ένα μήνα προπονήσεις τουλάχιστον, δεν βλέπουμε το πως μπορεί να υπάρχει φέτος επόμενη ημέρα στα τοπικά. Και φυσικά το ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάται και το έχουμε αναδείξει και άλλες φορές μέσα από εδώ, είναι το γιατί θα πρέπει να παίρνουν “οριζόντια” μέτρα, άσχετα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της εκάστοτε περιοχής; Ποια λογική υπάρχει σε αυτό; Για να μην μπούμε σε εξειδικεύσεις, του τύπου, πως γίνεται να έχουν ανοίξει το ψάρεμα και το κυνήγι πριν από μια εβδομάδα και μερικές ημέρες μετά να το ξανακλείνουν, ας το κλείσουμε εδώ διότι προφανώς δεν θα λάβουμε και απαντήσεις στα ερωτήματα μας. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ίσως χρειαστεί να περιμένει αρκετά ακόμα για να μπει στα γήπεδα κάτω από τις συνθήκες που γνωρίζαμε…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments