Αρχική Αθλητικά νέα Το NBA αρνήθηκε σε αθλητή να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό

Το NBA αρνήθηκε σε αθλητή να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό

1
Dodekanisos

Ο Άντριου Γουίγκινς των Ουόριορς έχει επιλέξει να μην προβεί σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Μάλιστα ζήτησε να μείνει ανεμβολίαστος κατ’ εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους. Ωστόσο η λίγκα του NBA του έδωσε αρνητική απάντηση. 

Το ΝΒΑ δεν υποχρεώνει τους αθλητές να εμβολιαστούν. Έχει δώσει την δυνατότητα του προαιρετικού εμβολιασμού στους αθλητές. Όμως αυτό δεν ισχύει και με την κομητεία του Σαν Φρανσίσκο. Η πόλη στην οποία εδρεύουν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, βάση κανονισμών επιβάλει σε άπαντες τον εμβολιασμό. 

Η προσωπική επιλογή του Άντριου Γουίγκινς να μην εμβολιαστεί, θα του «κοστίσει» την συμμετοχή του στους αγώνες. Ο 26χρονος Καναδός αιτήθηκε στο ΝΒΑ να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Ουσιαστικά ζήτησε την κατ’ εξαίρεση απαλλαγή του για θρησκευτικούς λόγους. Και προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί στους εντός έδρας αγώνες του Ουόριορς. Παρόλα αυτά η λίγκα του NBA έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημά του.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν ακόμα δύο σύλλογοι του ΝΒΑ. Νιου Γιορκ Νικς & Μπρούκλιν Νετς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μη εμβολιασμένους παίκτες, λόγω της νομοθεσίας που υπάρχει στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] γενέσθαι με τους μη εμβολιασμένους αθλητές. Μετά τον Άντριου Γουίγκινς, στην λίστα με τους καλαθοσφαιριστές που δεν […]