«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία»

0
Dodekanisos

Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, Βίκτορ Όρμπαν, συνεχίζει να επικρίνει τη Δύση για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα πιστεύει ότι η στρατιωτική σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων και διακοπής των προμηθειών όπλων. Ο Όρμπαν παραπονέθηκε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση κάποιου άλλου και βρίσκεται ήδη ένα βήμα μακριά από την αποστολή στρατιωτικού τμήματος στην Ουκρανία.

«Αυτός δεν είναι ο δικός μας πόλεμος, αλλά ένας πόλεμος δύο σλαβικών λαών, ο οποίος πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Οι ηγέτες των Βρυξελλών, από την άλλη πλευρά, πιστεύουν ότι αυτός είναι ο δικός τους πόλεμος. Εν τω μεταξύ, και το ΝΑΤΟ σύρεται σε αυτόν τον πόλεμο, ένα άλλο κεφάλαιο του πολέμου ξεκίνησε όταν ειπώθηκε ότι ίσως θα μπορούσαν να σταλούν και στρατιώτες εκεί».

Ο Πρωθυπουργός είναι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να ωθούν τις κυβερνήσεις τους προς την ειρήνη. Ωστόσο, τώρα οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τα λόγια του, «παίζουν με τη φωτιά» και θα μπορούσαν να πέσουν σε μια στρατιωτική δίνη που θα «σύρει την Ευρώπη στον πάτο».

Ο Όρμπαν επιβεβαίωσε ότι η Βουδαπέστη θα παραμείνει μακριά από την ουκρανική σύγκρουση. Διαβεβαίωσε ότι όσο είναι επικεφαλής της κυβέρνησης, η Ουγγαρία δεν θα πάρει καμία πλευρά της ρωσο-ουκρανικής αντιπαράθεσης. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Δύση δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες ανακίνησης της κατάστασης στη χώρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments